Στα χέρια των δασκάλων η εγκύκλιος με τα επτά μέτρα της ΠΟΕΔ

Με δέσμη μέτρων, ανάλογων αυτών που εξήγγειλαν το Σάββατο οι οργανώσεις των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ, και που αφορούν την περίοδο από τις 3 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου απευθύνεται μέσω ανακοίνωσης στα μέλη της ο ΠΟΕΔ, ενώ παράλληλα ρίχνει την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η παιδεία στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.

Στόχος των μέτρων σημειώνει η ΠΟΕΔ είναι να μην επηρεαστούν, κατά το δυνατό, τα παιδιά από τα όποια μέτρα θα αποφασιστούν ή να επηρεαστούν στον μικρότερο δυνατό βαθμό. «Τα παιδιά τα οποία θα διδαχθούν το καλύτερο μάθημα ζωής από τους δασκάλους και τις δασκάλες τους, μαθαίνοντάς τα να διεκδικούν με αποφασιστικότητα και δυναμισμό το δίκαιό τους όταν αυτό πλήττεται και καταπατείται».

Στη συνέχεια η Οργάνωση θα απευθυνθεί με νέα εγκύκλιο στα σχολεία για τις επόμενες αποφάσεις μέτρων που θα ανακοινώσει. Η ΠΟΕΔ έλαβε τις τελικές τις αποφάσεις για τα μέτρα σε συνεδρία του Δ.Σ της οργάνωσης το βράδυ της Κυριακής.
 
Τα πρώτα επτά μέτρα αντίδρασης της ΠΟΕΔ είναι:

  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί (Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης) παραμένουν στα σχολεία που είναι τοποθετημένοι και δεν εξέρχονται από αυτά για να συμμετάσχουν σε οποιεσδήποτε δράσεις (επιμόρφωσης, συντονισμού ή άλλες) που τους καλεί το Υπουργείο Παιδείας.
  • Οι εκπαιδευτικοί (Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης) δεν θα συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη από το Υπουργείο Παιδείας Επιμόρφωση (Διήμερο Εκπαιδευτικού) είτε εντός είτε εκτός της σχολικής μονάδας. Αντί αυτής, καλούμε τις Διευθύνσεις και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους των σχολείων να πραγματοποιήσουν επιπλέον, εμβόλιμες, συνεδρίες προσωπικού για το κρίσιμο ζήτημα της Ασφάλειας & Υγείας στους σχολικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, να μελετήσουν τη σχετική Νομοθεσία Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, Νόμοι του 1996 έως (Αρ. 2) του 2015, που αναφέρονται πιο κάτω, αλλά και τις σχετικές Εγκυκλίους της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης που περιλαμβάνονται στην Αρχική Εγκύκλιο του ΥΠΠ. Τα ερωτήματα, οι προβληματισμοί, οι απορίες και οι ασάφειες που ενδέχεται να προκύψουν να αποσταλούν, από όσα σχολεία το επιθυμούν, στην ΠΟΕΔ η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει να τα αξιοποιήσει στις συναντήσεις που θα έχει με το ΥΠΠ για το κρίσιμο ζήτημα της Ασφάλειας & Υγείας.
  • Οι Διευθύνσεις των σχολείων θα αποστείλουν επιστολή (την οποία θα ετοιμάσει η ΠΟΕΔ και θα προωθήσει στα σχολεία) στην Αρμόδια Αρχή απαιτώντας να δοθούν σε κάθε σχολική μονάδα Πιστοποιητικά Καταλληλότητας για όλους τους χώρους εντός του σχολείου (αίθουσες διδασκαλίας, γήπεδα, αυλή κ.ά.).
  • Μέχρι την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, οι Διευθύνσεις και το προσωπικό των σχολείων ΔΕΝ θα προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε ενέργειες ή/και διαδικασίες που σχετίζονται με τα πιο κάτω:
Σχολικό πρόγραμμα, κατανομή τάξεων και μαθημάτων.
Έλεγχος και διανομή βιβλίων ή/και γραφικής ύλης στις τάξεις.
Έλεγχος υλικών περιουσίας ή/και μεταφορά τους στις τάξεις (π.χ. Η/Υ).
Ανάληψη υπευθυνοτήτων και αρμοδιοτήτων από το προσωπικό.
Επικοινωνία με τα οικεία Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας και αποστολή στοιχείων ή/και εγγράφων που σχετίζονται με διάφορες πληροφορίες για τη σχολική μονάδα. Το μόνο έντυπο που θα αποσταλεί προς τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας είναι το έντυπο ανάληψης καθηκόντων από το προσωπικό του σχολείου.
  • Σύσταση σε κάθε σχολική μονάδα Επιτροπής Αγώνα την οποία θα συντονίζει ο Τοπικός Υπεύθυνος ΠΟΕΔ. Η Επιτροπή Αγώνα θα είναι ο σύνδεσμος του κάθε σχολείου με την ΠΟΕΔ.
  • Τα μηνύματα του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη δεν θα διαβάζονται και δεν θα διανέμονται ούτε στα παιδιά ούτε και στο Διδασκαλικό Σύλλογο.
  • Την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί Παγκύπρια Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΟΕΔ, με αποκλειστικό θέμα την εξουσιοδότηση του ΔΣ της Οργάνωσης για να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που αυτό θα κρίνει σκόπιμα, περιλαμβανομένων και απεργιακών, για την προάσπιση των συμφερόντων του Κλάδου και της Δημόσιας Εκπαίδευσης, μετά τις ετσιθελικές και απαράδεκτες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Ιουλίου 2018. Οι λεπτομέρειες για την Παγκύπρια Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΟΕΔ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δειτε Επισης

Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών
«Εδώ και μία εβδομάδα με παρακολουθεί, θα σας κάψω, απείλησε»-Η δραματική κατάθεση της 40χρονης
Οργή στη Νιγηρία για τον ομαδικό γάμο 100 κοριτσιών και νεαρών γυναικών
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Μετά την Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι-«Θα αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία, αν θέλετε, πάμε Χάγη»
Η Λετονία συνέλαβε δύο υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας