Κατάργηση λαμπτήρων αλογόνου και νέα τεστ ρύπων οχημάτων από αύριο

Από αύριο 1 Σεπτεμβρίου, οι ενεργοβόροι και μη αποδοτικοί λαμπτήρες αλογόνου δεν θα πωλούνται πλέον σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι οι καταναλωτές που θα αλλάξουν σταδιακά τους λαμπτήρες τους θα έχουν εξοικονόμηση ίση με την συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Πορτογαλίας σε διάστημα 5 ετών.

Οι αλλαγές των κανόνων της ΕΕ που τίθενται σε ισχύ αύριο αφορούν τους τυποποιημένους λαμπτήρες αλογόνου, εξαιρουμένων όμως αυτών που χρησιμοποιούνται σε λαμπτήρες γραφείου και προβολείς. Οι λαμπτήρες αλογόνου θα αντικατασταθούν από λαμπτήρες LED, οι οποίοι λόγω καινοτομίας έχουν γίνει ασφαλέστεροι, πιο οικονομικοί.

Τα νέα μέτρα δεν θα εφαρμόζονται στα προϊόντα που βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων, αλλά μόνο στα νέα προϊόντα που παράγονται ή εισάγονται στην ΕΕ.

Παρομοίως από αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2018, τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να υποβάλλονται σε νέες δοκιμές εκπομπών πριν κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη.

Η Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τη Βιομηχανία, Ελζπιέτα Μπιενκόφσκα, δήλωσε σχετικά ότι από το σκάνδαλο Dieselgate "έχουμε αλλάξει ριζικά τους κανόνες με στόχο να αποτρέψουμε την εξαπάτηση, να προστατέψουμε την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον και να τονώσουμε την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας μας καθώς οι αυστηρότεροι έλεγχοι εκπομπών αποτελούν μέρος του παζλ".

"Ωστόσο, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά και μιλάω για τις διεξαγόμενες εθνικές έρευνες, το καθεστώς της ανάκλησης και την εφαρμογή των νέων κανόνων καταχώρισης αυτοκινήτων - και τη μετάβαση στην κινητή κινητικότητα με μειωμένες εκπομπές ", ανέφερε.

Δύο νέες, αυστηρότερες δοκιμές θα εξασφαλίσουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα εκπομπών: ένα νέο εργαστηριακό τεστ που ανταποκρίνεται καλύτερα στην πραγματικότητα (WLTP) καθώς και μια διαδικασία που εκτελείται σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης (RDE). Αυτές οι δοκιμές έχουν εισαχθεί για όλους τους νέους τύπους οχημάτων από τον Σεπτέμβριο του 2017. Τώρα, από τον Σεπτέμβριο του 2018, η δοκιμή WLTP καθίσταται υποχρεωτική για όλα τα καινούργια αυτοκίνητα. Η διαδικασία RDE καθίσταται επίσης υποχρεωτική την ίδια ημερομηνία.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»