Μελετά την πρόταση ΔΗΣΥ το Προεδρικό, απορρίπτει της αντιπολίτευσης

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Προεδρικό με φόντο την κρίση στην εκπαίδευση και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η σημερινή πρόταση του πρόεδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με στόχο την άρση του αδιεξόδου.
 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του REPORTER, από την πρώτη στιγμή υποβολής της πρότασης από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, στο Προεδρικό πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις για μελέτη της πρότασης και λήψη απόφασης κατά πόσο γίνεται αποδεκτή ή όχι από πλευράς Κυβέρνησης.
 
Στο Προεδρικό μετέβη έπειτα από την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίας των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εργασίας και Παιδείας, και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια σύσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη με τους συνεργάτες του για να δοθεί ακολούθως η επίσημη απάντηση της Κυβέρνησης στην πρόταση του προέδρου του ΔΗΣΥ.

Για το Προεδρικό, όπως ο REPORTER είναι σε θέση να γνωρίζει, η πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει αναστολή εφαρμογής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4.07.2018 σε σχέση με τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης, δεν βρίσκεται στο τραπέζι και απορρίπτεται εκ προοιμίου.
 
Όπως κυβερνητική πηγή υποδεικνύει στον REPORTER, πιθανή αναστολή της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου του περασμένου Ιούλη, συνεπάγεται πως δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει η νέα σχολική χρόνια, αφού δεν θα «βγαίνει» η στελέχωση και συνεπώς είναι πρόταση που αν γίνει αποδεχτή, δεν θα μπορεί να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά.
 

 
Η πρόταση του ΔΗΣΥ
Η πρόταση του ΔΗΣΥ, η οποία υποβλήθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, προβλέπει:
 
Πρώτο: Επαναφορά από πλευράς Κυβέρνησης της πρότασης που υπέβαλε προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό στις 23 Αυγούστου και εφαρμογή της μέχρι το τέλος του χρόνου.
 
Δεύτερο: Απόσυρση των απεργιακών ή άλλων κινητοποιήσεων από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
Τρίτο: Έναρξη και πραγματοποίηση εντατικού διαλόγου μέχρι το τέλος του χρόνου επί όλων των ζητημάτων που άπτονται του εξορθολογισμού προς εξεύρεση συναινετικών και τελικών λύσεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροσβεστική παρέμβαση Αβέρωφ για την κρίση στην εκπαίδευση
 

Δειτε Επισης

Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας