Επαναβεβαιώθηκε το χάσμα στην παιδεία-Φουντώνει και η πολιτική αντιπαράθεση

Το χάσμα που χωρίζει Κυβέρνηση και εκπαιδευτικές οργανώσεις όσον αφορά τον εξορθολογισμό της παιδείας επαναβεβαιώθηκε σήμερα για πολλοστή φορά στο πλαίσιο συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, κατά την οποία συζητήθηκε η κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και βδομάδες στον τομέα της εκπαίδευσης, απειλώντας την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Την ίδια ώρα, η κρίση στον τομέα της παιδείας προσλαμβάνει ολοένα και πιο έντονο χρώμα πολιτικής αντιπαράθεσης, με το κυβερνητικό στρατόπεδο να κατηγορεί ευθέως το ΑΚΕΛ πως υποκινεί και βρίσκεται πίσω από την σφοδρή αντίδραση των εκπαιδευτικών οργανώσεων, με το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης από την άλλη να καταλογίζει στην Κυβέρνηση ετσιθελικές συμπεριφορές και να την θεωρεί ως την μοναδική υπαίτια για την κρίση.
 
Η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, η οποία συνήλθε κατόπιν σχετικής εγγραφής του θέματος από το ΑΚΕΛ, πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, στην παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, αλλά και του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.
 
Άπαντες συμφώνησαν στην ανάγκη εκτόνωσης της απ’ όλες τις απόψεις ζημιογόνας  κρίσης που μαίνεται, ωστόσο την ίδια ώρα καμία εκ των εμπλεκομένων μερών δεν έδειξε πρακτικά διατεθειμένη να προχωρήσει σε ουσιαστικές υποχωρήσεις με τρόπο που να δημιουργεί ελπίδες για κατάληξη σε κοινές συνιστάμενες.
 
Κατά την πολύωρη συζήτηση που διεξήχθη, και κατά την οποία η κάθε πλευρά ανέπτυξε τις θέσεις της με αναφορές στις μέχρι σήμερα προσπάθειες που έγιναν για εξεύρεση κοινής γλώσσας, ζητήθηκε από την Κυβέρνηση από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ η απόσυρση των μέτρων που αποφάσισε τον περασμένο Ιούνη το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος.
 
Αρνητική υπήρξε ωστόσο η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση δεν αποσύρονται.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ως Κυβέρνηση δεν θα αποσύρει τις τέσσερις προτάσεις στο παρόν στάδιο, διότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία, η στελέχωση έγινε στη βάση των τεσσάρων αποφάσεων και η οποιαδήποτε αλλαγή αυτή τη στιγμή γίνει, θα προκαλέσει αναστάτωση.

Υπέδειξε περαιτέρω ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θέλει δύο τουλάχιστον μήνες να κάνει νέα στελέχωση και πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν οποιαδήποτε άλλα μέτρα που μπορούν να υιοθετηθούν, αντισταθμιστικά, χωρίς να επηρεάζεται η στελέχωση, «τα συζητάνε».

Από πλευράς του βουλευτή του ΔΗΚΟ Μαρίνου Μουσιούττα κατατέθηκε πρόταση για αναστολή όλων όσων αποφασίστηκαν μέχρι σήμερα και από τις δύο πλευρές, δηλαδή των μέτρων του Υπουργικού από την μια και των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών από την άλλη, προκειμένου να επαναρχίσει ο διάλογος.

Την πρόταση αυτή του βουλευτή του ΔΗΚΟ αποδέχθηκαν οι συνδικαλιστές, αφού επί της ουσίας ικανοποιεί το αίτημα που προβάλλουν από την πρώτη ημέρα έναρξης της κρίσης.   
Αξίζει να σημειωθεί πως οι βουλευτές του ΔΗΣΥ έθεσαν θέμα για το γεγονός ότι στη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας δεν κλήθηκε να παραστεί και να παραθέσει τις απόψεις του ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
 
Έπειτα από τις αρχικές τοποθετήσεις, οι βουλευτές υπέβαλαν σωρεία ερωτημάτων, με τη συνεδρία όμως να διακόπτεται λόγω του προχωρημένου της ώρας και να αποφασίζεται συνέχιση της συζήτησης σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εργασίας και Παιδείας, που…κλείδωσε για την μία αύριο το μεσημέρι.

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, μετά τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ενώ ο  Υπουργός Παιδείας έφυγε από τη Βουλή χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι λέχθηκε στην συνεδρία της Επ. Εργασίας-Οι αναφορές Χαμπιαούρη για απρεπείς χαρακτηρισμούς

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΑΚΟΝΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: 

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου