Επιστρέφει τα πυρά για την παιδεία στην Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ

Για ψευδό-επιχειρήματα και μεθοδεύσεις κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ απαντώντας στις κατηγορίες της Προεδρίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι κρύβεται πίσω από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.
 
Σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σημειώνει ότι η κυβέρνηση «έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση της κοινωνίας στις αντιλαϊκές πολιτικές της, καταφεύγει στο ψευδό-επιχείρημα ότι πίσω από τις αντιδράσεις βρίσκεται το ΑΚΕΛ».
 
«Περιμέναμε η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει πιο νωρίς αυτό το ψευδό-επιχείρημα. Άργησε αλλά τελικά δεν άντεξε στον πειρασμό! Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόγνωση και αδιέξοδο» προσθέτει.
 
Ο Στέφανος Στεφάνου υπογραμμίζει πως, «αποτελεί προσβολή για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Είναι σαν να λέει η κυβέρνηση ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν έχουν ηγεσίες κι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κρίση, αλλά σύρονται και άγονται από ένα κόμμα».
 
«Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει και να μην υπολογίζει τους εκπαιδευτικούς», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αξιολογούν την Τετάρτη την κατάσταση οι εκπαιδευτικοί, πάει Βουλή η κρίση στην παιδεία
 
«Ήταν αναπάντεχη, αδικαιολόγητη και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά η απάντηση τους»
 
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΔΗΣΥ στην οποία υπογραμμίζει πως ο σεβασμός προς το λειτούργημα των εκπαιδευτικών είναι απόλυτος.
 
«Η καλή θέληση  της κυβέρνησης και του ίδιου του  Πρόεδρου της Δημοκρατίας προσωπικά για να βρεθεί λύση είναι ξεκάθαρη και αποδείχτηκε στην πράξη με δύο τρίωρες συναντήσεις. Παρά τις βελτιωμένες εισηγήσεις, αποτέλεσμα συνδιαβούλευσης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην τελευταία συνάντηση στο προεδρικό την περασμένη Πέμπτη, η τελική απάντηση των οργανωμένων εκπαιδευτικών ήταν αναπάντεχη, αδικαιολόγητη και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Ο ΔΗΣΥ εκφράζει τη λύπη του διότι «για το γεγονός ότι στην όλη διαδικασία έχουν παρεισφρήσει και άλλου είδους συμφέροντα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
 
«Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και καλή θέληση. Και εμείς επιμένουμε στον διάλογο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.
 
 

Δειτε Επισης

Ώρα μηδέν για τη Ράφα-Ο Νετανιάχου αγνοεί τον Μπάιντεν, ξεκινά εισβολή στον παλαιστινιακό θύλακα
Κάμερες σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και σε ευαίσθητους χώρους ζητά η Ισότητα
Χειροπέδες σε 19χρονο για τα επεισόδια στον Ύψωνα-Στις τέσσερις οι συλλήψεις
To Ισραήλ θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου έληξαν-Προχωρά σε επιχειρήσεις στη Ράφα
Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
Επαναδραστηριοποίηση Μηχανισμού Διαβούλευσης με Παιδοβουλή
Πέραν των 4726 παιδιών από αρχές έτους στο ΤΑΕΠ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα