Προσοχή! Επικίνδυνα τοξικά σε παιχνίδια στην κυπριακή αγορά

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία άμεσης απόσυρσης παιχνιδιών στα οποία εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες (φθαλικοί εστέρες).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας διενήργησε δειγματοληψίες σε παιχνίδια και αντικείμενα παιδικής φροντίδας που διατίθενται στην κυπριακή αγορά για διακρίβωση της περιεκτικότητας τους σε επικίνδυνες χημικές ουσίες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του περί Χημικών Ουσιών Νόμου και του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH.
 
Όπως αναφέρεται, οι φθαλικοί εστέρες (Πίνακας Α) χαρακτηρίζονται ως ουσίες ιδιαίτερα τοξικές για την αναπαραγωγή και σύμφωνα με τους περιορισμούς του Παραρτήματος XVII του Κανονισμού REACH, τα παιχνίδια και τα είδη παιδικής φροντίδας που τους περιέχουν δεν επιτρέπεται να διατίθενται στην αγορά.

'Επειτα από εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, προστίθεται, διαπιστώθηκε ότι στα συγκεκριμένα παιγνίδια(Πίνακας Β) οι συγκεντρώσεις φθαλικών εστέρων που ανιχνεύθηκαν ήταν πέραν των ορίων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία άμεσης απόσυρσης των μη συμμορφούμενων προϊόντων από την κυπριακή αγορά, αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Σε περίπτωση εντοπισμού των πιο πάνω προϊόντων,  όπως αναφέρεται, το καταναλωτικό κοινό θα πρέπει να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μη συμμορφούμενα προϊόντα το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας