Συνέρχονται εκτάκτως τα Συμβούλια των εκπαιδευτικών για να μελετήσουν τις προτάσεις του Προέδρου

Μετά από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση στο Προεδρικό ανάμεσα στον Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Παιδείας και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε μια ύστατη προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης στην παιδεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα πέντε λάθη που βρήκαν οι εκπαιδευτικοί στο γραπτό Χαμπιαούρη
 
Η σημερινή συνάντηση είναι καθοριστικής σημασίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς σε περίπτωση που ο διάλογος οδηγηθεί και πάλι σε αδιέξοδο, τότε ΠΟΕΔ-ΟΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ, προχωρούν στην υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλαν, με αποτέλεσμα να παραμένει μετέωρο το πρώτο κουδούνι.
 
*O REPORTER βρίσκεται στο Προεδρικό και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις
 
*Το κείμενο ανανεώνεται

*Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους οργανωμένους γονείς μεταφέρεται για τις 15:00 στο Υπουργείο.

*Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συμβούλια των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα συνέλθουν εκτάκτως για να μελετήσουν τη νέα πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ θα συνεδριάσει σήμερα στις 4, το απόγευμα ενώ το συμβούλιο της ΠΟΕΔ αύριο το πρωί. 

*Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κυβέρνηση κατάθεσε μια νέα σειρά διαφοροποιημένων εισηγήσεων και προτάσεων στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι οποίες ζήτησαν χρόνο ούτως ώστε να τις θέσουν ενώπιον των συλλογικών του οργάνων.

*Ολοκληρώθηκε γύρω στις 13:40 η συνάντηση μεταξύ εκπαιδευτικών και Προέδρου. Εν αναμονή ανακοινώσεων. 

*Σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση ώρα η συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας.

*Μιλώντας στο TV One η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου. επεσήμανε πως «ο στόχος από μεριάς της κυβέρνησης είναι να διορθώσουμε χρόνιες στρεβλώσεις στην εκπαίδευση».

Διευκρίνισε επίσης πως κανείς δεν αμφισβητεί το έργο των καλών εκπαιδευτικών. «Τα πράγματα πρέπει να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά. Η απόφαση του υπουργικού τον Ιούλιο ήταν για να μας δώσει χώρο και μέσα από κάποιες πρώτες εξοικονομήσεις να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για τον εξορθολογισμό».

«Είδα καλό κλίμα. Ευελπιστώ ότι με το τέλος της θα έχουμε ευχάριστες δηλώσεις», πρόσθεσε η Κλέλια Βασιλείου.

*Σε μια άλλη εξέλιξη η κρίση της παιδείας αναμένεται να απασχολήσει εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής

*Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του διαλόγου, ο Πρόεδρος επισήμανε στις συντεχνίες ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώνει 67 άτομα για συνδικαλισμό αλλά μόνο τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο κάθε εκπαιδευτικής οργάνωσης. Επίσης τους πρότεινε σε ότι αφορά τον εκπαιδευτικό χρόνο, να δίνονται μόρια αξιολόγησης αντί απαλλαγές από τον εκπαιδευτικό χρόνο.

*Την ανησυχία του εξέφρασε χθες το βράδυ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, ο οποίος έγραψε πως, «οι πληροφορίες που καταφθάνουν δεν φαίνεται, δυστυχώς, να αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Και αυτό γιατί οι όποιες αντιπροτάσεις του ΠτΔ φαίνεται ότι θα είναι βασισμένες στα μέτρα της 4ης Ιουλίου, στα μέτρα δηλαδή εκείνα που λήφθηκαν μονομερώς από το Υπουργικό Συμβούλιο».

*Υπενθυμίζεται πως χθες ο Γενικός Ελεγκτής σχολίασε μέσω twitter τις παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων στα στοιχεία που επέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, και τα οποία χαρακτήρισαν παραπλανητικά και αναληθή.

*Όπως δήλωσε χθες στον REPORTER o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Νίκος Αναστασιάδης θα εξηγήσει στις εκπαιδευτικές οργανώσεις την πολιτική της Κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό για την παιδεία.
 

*Άρχισε η κρίσιμη συνάντηση για την παιδεία.

*Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πριν από την κρίσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είχαν μια μεταξύ τους κατ΄ιδίαν σύσκεψη, για να καθορίσουν τη στάση τους κατά την κρίσιμη συνάντηση.
 
*Στις 11 οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πέρασαν την πύλη του Προεδρικού. Δεν προέβησαν σε δηλώσεις πριν από τον διάλογο με τον Νίκο Αναστασιάδη και Κώστα Χαμπιαούρη.
*Από νωρίς το πρωί ο Υπουργός Παιδείας βρίσκεται στο Προεδρικό όπου προετοιμάζεται με τον Νίκο Αναστασιάδη για την συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς.  

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών