Έκανε το βήμα, περιμένει για το επόμενο-Παίρνει… παρουσίες τη Δευτέρα

Σε νέο γύρο διαλόγου καλεί ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, στις οποίες έχει αποστείλει το απόγευμα της Παρασκευής την επιστολή-πρόσκληση, ούτως ώστε συζητηθούν θέματα που αφορούν τον εξορθολογισμό της παιδείας και να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δυο πλευρών, με σκοπό την ομαλή επανέναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η οποία επί του παρόντος βρίσκεται στον αέρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαμπιαούρης καλεί εκπαιδευτικούς-Σε διάλογο… ένας ένας και μετά κοινή συνάντηση

Στην επιστολή ο υπουργός καλεί σε ξεχωριστές συναντήσεις τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς την ερχόμενη Δευτέρα, μετά το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα της Τρίτης ζητά όπως υπάρξει κοινή συνάντηση ανάμεσα σε ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Οι προτεινόμενες ώρες συνάντησεων από το Υπουργείο Παιδείας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, είναι για τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 από τις 13:00-14:00 με ΟΕΛΜΕΚ, στις 15:00-16:30 με ΠΟΕΔ, 17:00-18:00 με ΟΛΤΕΚ και στις 19:00-20:30 με τις Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Γονέων. Την Τρίτη 21 Αυγούστου η προτεινόμενη ώρα της κοινής συνάντησης μς όλες τις συντεχνίες των εκπαιδευτικών είναι στις 18:00-20:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, στην επιστολή, η οποία αποτελείται από 31 σελίδες, συμπεριλαμβάνεται εκτενές υπόμνημα στο οποίο γίνεται επισκόπηση των δεδομένων μέσα από έρευνες επιστημονικά καταγεγραμμένες, όπου αποδεικνύουν την ανάγκη για εξορθολογισμό αλλά και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το υπόμνημα Χαμπιαούρη προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις
 
Μετά το νέο βήμα της κυβέρνησης, το μπαλάκι πλέον βρίσκεται στα χέρια των εκπαιδευτικών, οι οποίοι μέχρι την Δευτέρα θα πρέπει να μελετήσουν την επιστολή-υπόμνημα του υπουργού παιδείας και να αποφασίσουν κατά πόσο θα προσέλθουν σε διάλογο.

Σε περίπτωση που δεν μείνουν ικανοποιημένοι και κλείσουν την πόρτα στο Υπουργείο Παιδείας, τότε οι συντεχνίες προχωρούν με την υλοποίηση των μέτρων αντίδρασης που έχουν ήδη εξαγγείλει, κάτι που θα επιφέρει την οριστική ρήξη μεταξύ των δυο πλευρών και θα οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.

Σε επιστολή του πάντως αμέσως μετά την αποστολή της επιστολής,  ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού , αναφέρει πως οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών οργανώσεων παρέλαβαν τα πολυσέλιδα έγγραφα τα οποία, τονίζει, «χρήζουν προσεκτικής μελέτης από τα συλλογικά σώματα των συντεχνιών».

Επιπλέον προσθέτει, «οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συντονιστούμε για το τι θα πράξουμε και το πιο πιθανό θα δώσουμε και κοινή απάντηση όταν είμαστε έτοιμοι».

Ως εκ τούτου, οι γραμματείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα προβούν σε μια πρώτη αξιολόγηση των όσων αναφέρονται στο περιεχόμενο του υπομνήματος τη Δευτέρα.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου