Δεν αφήνουν περιθώρια οι εκπαιδευτικοί στον Χαμπιαούρη-«Τα παιχνίδια τέλος...»

Εντός της ημέρας ενδεχομένως να έχουν στα χέρια τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την επιστολή από τον υπουργό παιδείας, με την οποία θα τους καλεί να προσέλθουν και πάλι στο τραπέζι του διαλόγου για τον αναγκαίο εξορθολογισμό στον τομέα της παιδείας.

Μια επιστολή-κάλεσμα προς τις συντεχνίες των εκπαιδευτικών που εκτός αυτού, στο περιεχόμενο της θα εξηγείται η ανάγκη επανέναρξης  διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και η ανάγκη για ορθό εξορθολογισμό μέσα από ανταλλαγή εισηγήσεων.

Από πλευράς Κυβέρνησης, πάντως, υπάρχει η αισιοδοξία πως θα καταφέρουν οι δύο πλευρές να συζητήσουν για ακόμη μια φορά στο ίδιο τραπέζι, αφού ουκ ολίγες φορές, διαμήνυσε  πως είναι ανοικτή σε διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ενώ παραμένει ανοικτή σε εισηγήσεις που αφορούν τα τέσσερα μέτρα που λήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο την ίδια ώρα, επαναλαμβάνει ότι τα μέτρα δεν μπορούν να αποσυρθούν ή να ανασταλούν.

Οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων από την άλλη, παρά την πρόθεση τους να συζητήσουν και να βρεθούν σε διάλογο, δεν εμφανίζονται και τόσο αισιόδοξες ότι το περιεχόμενο της νέας επιστολής Χαμπιαούρη θα τις ικανοποιήσει.

«Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε στον REPORTER, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, λίγο πριν παραλάβουν την επιστολή από τον υπουργό παιδείας.

«Θεωρώ απίθανο να στείλουν κάτι που θα ανατρέπει την κατάσταση», τόνισε ο κ. Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι «εάν η κίνηση τους είναι ικανή να ανατρέψει την πορεία που ετοιμάζουμε στις 28 Αυγούστου, δεν το γνωρίζω. Δεν νομίζω όμως, ότι έχουν αντιληφθεί πλήρως την κατάσταση που επικρατεί».

«Η λέξη διάλογος, είναι κοροϊδία. Μπορεί να μας στείλει μια επιστολή τώρα, να πάμε σε διάλογο, να συζητάμε μια βδομάδα και να μην απομείνει άλλος χρόνος. Χρονικά, οι αποφάσεις δεν μπορούν να ανατραπούν».

Σε ανάρτηση του, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, αναφέρει  πως η μόνη λύση είναι η απόσυρση των μέτρων που λήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, διαμηνύοντας προς τον υπουργό Παιδείας πως, «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τα παιχνίδια έχουν τελειώσει».

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση:
 
Εξάλλου, σε νέα ανάρτηση του στο facebook, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ  Φίλιος Φυλακτού, κάνει για άλλη μια φορά αναφορά στο θεσμοθετημένο διάλογο μέσω της ΜΕΠΕΥ, τονίζοντας πως «δεν επιτρέπεται στις εκπαιδευτικές οργανώσεις να υποχωρήσουν στο δικαίωμα που έχουν για δημοκρατικό διάλογο», καθώς όπως ανάφερε θα πρέπει να διασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη.

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση:
 
Σημειώνεται πως, με την πιθανότητα να επιδοθεί σήμερα η επιστολή προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τα διοικητικά τους συμβούλια ώστε να πάρουν την τελική απόφαση.
 
Συναντιούνται με Σιζόπουλο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις
 
Ως εκ τούτου, συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων στους οποίους θα παρουσιάσει τις θέσεις τις οποίες έχει ετοιμάσει στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας που ανέλαβε με στόχο τη διάρρηξη του αδιέξοδου, θα έχει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, την προσεχή Δεύτερα 20 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, όπου ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ θα παρουσιάσει τις θέσεις τις οποίες έχει ετοιμάσει στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας που ανέλαβε με στόχο τη διάρρηξη του αδιέξοδου που έχει προκληθεί ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας.

Στόχος είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος :

  • Η εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης η οποία να δρομολογεί την άνευ προβλημάτων έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  • Η δρομολόγηση διαλόγου για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την Παιδεία εντός χρονοδιαγράμματος, όπως είναι τα θέματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.
  • Η έναρξη δομημένου διαλόγου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία να καλύπτει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με βασικό στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου αλλά και του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα