Με λαμπρότητα η Κύπρος τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου, όπου παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος προσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ενώ της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Χύτρων, Λεόντιος που χοροστάτησε και στον Όρθρο.

Στο μήνυμά του για την σημερινή γιορτή που αναγνώσθηκε, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σημειώνει ότι το Καθολικό της Μονής του Αγίου Νεοφύτου είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου,"γεγονός που σε λίγους από μας είναι γνωστό".

"Πλήθος πιστών από όλη την Κύπρο, κατευθύνει τα διαβήματά του στην επαρχία Πάφου ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, αφού σε συνδυασμό με τον δροσερότερο συγκριτικά καιρό με τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού μας, τρεις ιερές Μονές της επαρχίας, του Αγίου Νεοφύτου, της Τροοδιτίσσης και της Χρυσορροϊατίσσης πανηγυρίζουν κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και αποτελούν πόλο έλξης πολλών προσκυνητών", προσθέτει.


Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή Γιορτή, παροτρύνοντας τους πιστούς "να καταφεύγουν πάντοτε μέσω της προσευχής στην τρυφερή αγκαλιά και προστασία της Μητέρας του Θεού και Μητέρας όλων μας, επιζητώντας τη σωτηρία". 

Στο μήνυμά του ανέφερε επίσης ότι "δεν πρέπει να προγραμματίζουμε διάφορους οραματισμούς στη ζωή μας, χωρίς να έχουμε πάντα υπ’ όψιν μας ότι στο τέλος θα επικρατήσει το Θείο θέλημα, διότι «ἄλλαι μὲν βουλαὶ ἀνθρώπων, ἄλλα δὲ Θεὸς κελεύει»".

Ο Μητροπολίτης της Πάφου, Γεώργιος, ο οποίος λειτούργησε στην Μονή της Τροοδίτισσας εξέφρασε ιδιαίτερη συγκίνηση για την σημερινή μέρα που είναι – όπως είπε- το Πάσχα του καλοκαιριού και λαμβάνοντας υπόψην ότι "τον Αύγουστο μήνα συνέβησαν  μεγάλες τραγωδίες για τον ελληνισμό, όπως η μικρασιατική καταστροφή αλλά και η καταστροφή της πατρίδας μας", δήλωσε ότι "εάν δεν υπήρχε η Παναγία θα καταρρέαμε εντελώς". Περικράτησε τον λαό της και Αυτή, όπως είπε,θα μας οδηγήσει και πάλι στα κατεχόμενα εδάφη μας. 

Το μήνυμα της Παναγίας, είπε στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Πάφου, είναι ότι όπως και εκείνη υπηρέτησε πιστά τον υιό της και το θέλημα του Θεού έτσι και εμείς να δείχνουμε υπακοή και προσήλωση στα προστάγματα του Ιησού Χριστού του Ευαγγελίου για να μπορέσουμε κάποια μέρα "με παρρησία να επικαλούμαστε την βοήθεια της για να μπορέσουμε και στην ηθική τελείως να φτάσουμε αλλά και πάνω στην γη αυτή  να ελευθερώσουμε τα μέρη μας για να μπορέσουμε να την τιμούμε και εκεί".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών