Πάει και έρχεται το μπαλάκι για την παιδεία, στον αέρα η νέα σχολική χρονιά

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δοθεί η επιστολή από τον Υπουργό Παιδείας προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οποίες θα καλέσει εκ νέου σε διάλογο, ενώ λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς η παιδεία βρίσκεται στον αέρα.

Μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, αποφασίστηκε να επιδοθεί προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις επιστολή μέσω της οποίας θα γίνεται κάλεσμα σε διάλογο, με την Κυβέρνηση ωστόσο να εμμένει στις θέσεις της και τα μέτρα του Υπουργικού Συμβουλίουπρος τις συντεχνίες,οι οποίες δεν είδαν με καθόλου θετικό μάτι την νέα εξέλιξη, αφού συνεχίζουν τις προετοιμασίες για τη πορεία διαμαρτυρίας και τα προαποφασισμένα μέτρα που έλαβαν, με την μία πλευρά να ρίχνει το μπαλάκι στην άλλη.

Η Κυβέρνηση
Σε δηλώσεις του χθες, μετά το τέλος της συνάντησης Προέδρου Αναστασιάδη με Κώστα Χαμπιαούρη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, τόνισε για άλλη μια φορά πως τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο έχουν ληφθεί. «Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις το γνωρίζουν. Λήφθηκε απόφαση στις 27 Ιουλίου για να γίνει διάλογος για εξορθολογισμό του συστήματος απαλλαγών», είπε.

Επιπλέον, ο κ. Προδρόμου, υπενθύμισε πως «η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο τόσο για τις συγκεκριμένες αποφάσεις εξορθολογισμού που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και για το υπόλοιπο σύστημα των απαλλαγών, με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα για το δημόσιο σχολείο και να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερο συναινετικά τις αποφάσεις».

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις
Με την κατάσταση να βαραίνει προς την πλευρά τους-μιας και η απόφαση να προσέλθουν σε διάλογο εναπόκειται στις εκπαιδευτικές οργανώσεις-, οι οποίες εμμένουν στα μέτρα που ήδη έχουν εξαγγείλει, με αρχή την πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό στια 28 Αυγούστου.

Πάντως, σε μια πρώτη αντίδραση οι εκπαιδευτικοί δεν είδαν με καλό μάτι την ιδέα της έναρξης ενός νέου διαλόγου, χωρίς όμως να αποκλείουν την πιθανότητα να προσέλθουν σε αυτόν, αν και εφόσον τους ικανοποιεί η επιστολή που θα παραλάβουν από τον υπουργό.

Σε δηλώσεις του στο Reporter, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, είπε πως  «από ότι φαίνεται συνεχίζουν να ροκανίζουν το χρόνο. Ωστόσο διερωτώμαι για ποιο διάλογο μιλούν, πότε και σε πιο επίπεδο θα γίνει ο διάλογος, με δεδομένο ότι οι τετελεσμένες αποφάσεις του Υπουργικού είναι εκεί  και βρίσκονται σε ισχύ. Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες ημέρες και μιλάμε ακόμη για διάλογο. Έναν διάλογο στον οποίο είχαμε παρακαθίσει αλλά δεν έβγαλε πουθενά».

Ερωτηθείς, εάν στη νέα επιστολή που θα λάβουν υπάρχουν νέα δεδομένα υπάρχει το ενδεχόμενο να παρακαθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ο κ.Χαραλάμπους είπε πως «θα αξιολογήσουμε την επιστολή και αν όντως αναγράφονται σε αυτή προτάσεις ή λύσεις , θα την παραθέσουμε στα συμβούλια μας και από εκεί και πέρα θα πάρουμε την απόφασή μας συλλογικά».

Δειτε Επισης

Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση
Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ