Η πρώτη αντίδραση των εκπαιδευτικών μετά τη συνάντηση Προέδρου-Χαμπιαούρη

Όχι με και με τόσο θετικό μάτι βλέπουν τις εξελίξεις οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μετά την απόφαση που πάρθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Παιδείας, αφού θεωρούν πως η Κυβέρνηση ροκανίζει τον λιγοστό χρόνο που έχει απομείνει πριν το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού.

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής συνάντησης Νίκου Αναστασιάδη και Κώστα Χαμπιαούρη, αποφασίστηκε όπως επιδοθεί προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις νέα επιστολή, μέσω της οποίας θα γίνεται νέο κάλεσμα για διάλογο, ενώ σε αυτή θα αναπτύσσονται εισηγήσεις που αφορούν τον εξορθολογισμό στην εκπαίδευση, ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι στις εκπαιδευτικές οργανώσεις για να αποφασίσουν εάν θα προσέλθουν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Νέo κάλεσμα Χαμπιαούρη σε εκπαιδευτικούς, ύστατη προσπάθεια για διάλογο

Σε μια πρώτη αντίδρασή τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, θεωρούν πως η δεδομένη εξέλιξη γίνεται ώστε να ροκανιστεί ο ελάχιστος χρόνος που έχει απομείνει.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους σε δηλώσεις του στον REPORTER, τόνισε πως «από ότι φαίνεται συνεχίζουν να ροκανίζουν το χρόνο. Ωστόσο διερωτώμαι για ποιο διάλογο μιλούν, πότε και σε πιο επίπεδο θα γίνει ο διάλογος, με δεδομένο ότι οι τετελεσμένες αποφάσεις του Υπουργικού είναι εκεί  και βρίσκονται σε ισχύ. Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες ημέρες και μιλάμε ακόμη για διάλογο. Έναν διάλογο στον οποίο είχαμε παρακαθίσει αλλά δεν έβγαλε πουθενά».

Ερωτηθείς, εάν στη νέα επιστολή που θα λάβουν υπάρχουν νέα δεδομένα υπάρχει το ενδεχόμενο να παρακαθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ο κ.Χαραλάμπους είπε πως «θα αξιολογήσουμε την επιστολή και αν όντως αναγράφονται σε αυτή προτάσεις ή λύσεις , θα την παραθέσουμε στα συμβούλια μας και από εκεί και πέρα θα πάρουμε την απόφασή μας συλλογικά».
 
Σημειώνεται πως μετά το τέλος της συνάντησης, σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε πως «έχει συμφωνηθεί όπως τις επόμενες μέρες ο Υπουργός Παιδείας θα καλέσει ξανά τις εκπαιδευτικές οργανώσεις με ένα πλήρως τεκμηριωμένο τρόπο, μέσα από ένα σχετικό έγγραφο τεκμηρίωσης για το διάλογο που αποφασίσαμε να έχουμε από τις 27 Ιουλίου».

Όπως είπε κ.Προδρόμου, «η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο τόσο για τις συγκεκριμένες αποφάσεις εξορθολογισμού που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο όσο και για το υπόλοιπο σύστημα των απαλλαγών, με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα για το δημόσιο σχολείο και να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερο συναινετικά τις αποφάσεις».

Σε σύντομη δήλωσή του ο Κώστας Χαμπιαούρης αρκέστηκε στο «οι πόρτες του διαλόγου παραμένουν ανοικτές και ευελπιστώ ότι θα έχουμε σύντομα συνάντηση και πάλι με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις».

Δειτε Επισης

Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Ε/κ στο κέντρο της Πάφου-Ζημιές στη δομή ανηλίκων
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας