To game over προς Χαμπιαούρη και το μπαλάκι στον Πρόεδρο από τους εκπαιδευτικούς

Τις ελπίδες τους στον Πρόεδρο εναποθέτουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, αφού η επιστροφή του από το εξωτερικό και η πιθανή συνάντηση του με τον Υπουργό Παιδείας τις επόμενες ώρες, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τα επόμενα βήματα που θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ παρά την επαναλαμβανόμενη από πλευράς Κυβέρνησης θέση πως τα μέτρα του Υπουργικού Συμβουλίου μπορούν να συζητηθούν εάν και εφόσον οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καταθέσουν εισηγήσεις επί των μέτρων, επιμένουν πως η μόνη λύση είναι η απόσυρσή τους, ενώ παράλληλα αποκλείουν την έναρξη οποιοδήποτε διαλόγου με τον Υπουργό Παιδείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Θέλει να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό της παιδείας ο Πρόεδρος

Σε ανάρτησή του στο facebok o Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, τονίζει πως δεν υπάρχει χρόνος για «παιχνίδι-διάλογο», ενώ κάνει έκκληση προς τον Πρόεδρο να παρέμβει πριν είναι αργά, διαμηνύοντας πως η μόνη λύση είναι η απόσυρση των μέτρων που λήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Χαραλάμπους:
 
«Τελικά με όσα βλέπω, διαβάζω και ακούω αυτές τις 24 ώρες, δεν αντεξα να εξαντλήσω τις 48 ώρες που υποσχέθηκα στον εαυτό μου: GAME OVER κ. Υπουργέ, είτε το αντιλαμβάνεσαι, είτε όχι. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ για άλλο "παιχνίδι - διάλογο". Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΜΑΛΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Ή ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
 
Τα "παιχνίδια" με τον κ. Χαμπιαούρη και τις προτάσεις του για δήθεν εξορθολογισμό που έκαμαν άνω κάτω την Παιδεία, τελείωσαν για μας.

Αν επιθυμεί πραγματικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ας παρέμβει τώρα πριν είναι αργά.

Η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την απόσυρση των απαράδεκτων και εκβιαστικών, από κάθε άποψη, αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για την Παιδεία στα θεσμοθετημένα Σώματα της Πολιτείας.

Δεν παίζουμε άλλο "διάλογο" υπό εκβιασμό κ. Χαμπιαούρη, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει χρόνος, τον ροκάνισες. Τα σχολεία σε λίγο ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ και δυστυχώς δεν το έχετε συνειδητοποιήσει εσύ και οι πιο κάτω σύμμαχοί σου.

Αρκετό εξευτελισμό έχουμε υποστεί ως εκπαιδευτικοί και ως Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, από τον ίδιο τον ΥΠΠ και τους συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες του ( μικρή μερίδα της ηγεσίας των Οργανωμένων Γονιών, όχι τους γονείς, που εξυπηρετεί προφανώς τα δικά της συμφέροντα και σκοπιμότητες, τον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει χάσει την όποια έξωθεν καλή μαρτυρία, τον κ. Προδρόμου, τον Αρχιεπίσκοπο κλπ κλπ κλπ.GAME OVER κ. Υπουργέ, δεν υπάρχει χρόνος για άλλο "παιχνίδι"».
Από την άλλη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού εξαπολύει τα πυρά του για άλλη μια φορά προς τον Γενικό Ελεγκτή, αλλά και προς τους νυν και τέως υπουργούς Παιδείας παραθέτοντας από την ανάρτηση του την άποψη πως « Αν δεχθούμε λοιπόν ότι έτσι έχουν τα πράγματα και όλα όσα αναφέρονται από αρμόδια χείλη (Γενικός Ελεγκτής, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ.ά.) ισχύουν, τότε ο φορολογούμενος πολίτης έχει απαίτηση να τιμωρηθούν οι αίτιοι!!!».

Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Φυλακτού
 
«Με βάση αυτά που λέει ο Γενικός Ελεγκτής για την Παιδεία, δεν θα πρέπει, λογικά, να διωχθούν νομικά για διασπάθιση δημοσίου χρήματος πρώην Υπουργοί και Τεχνοκράτες του ΥΠΠ;;;

Μεταξύ αυτών, βέβαια, δεν θα πρέπει να είναι και ο νυν Υπουργός Παιδείας κ. Χαμπιαούρης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν στην ηγετική πυραμίδα της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης αλλά δεν είπε οτιδήποτε, παρά μόνο πήγαινε με το "ρεύμα"..;;;

Αν δεχθούμε λοιπόν ότι έτσι έχουν τα πράγματα και όλα όσα αναφέρονται από αρμόδια χείλη (Γενικός Ελεγκτής, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ.ά.) ισχύουν, τότε ο φορολογούμενος πολίτης έχει απαίτηση να τιμωρηθούν οι αίτιοι!!!

Η επίκληση του φορολογούμενου πολίτη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική! Όπως έγινε και με τον Συνεργατισμό, θα πρέπει να διορισθεί Επιτροπή Διερεύνησης! Είτε για 1 ευρώ μιλούμε είτε για δισεκατομμύρια ευρώ η διαδικασία δεν αλλάζει!».

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας