Η παραλία της Λευκωσίας που έχει σχήμα Ωμέγα (pics)

Μια όχι και τόσο γνωστή παραλία στην Κύπρο είναι η πανέμορφή παραλία και ιδιαίτερη λόγω του ονόματος της, είναι η παραλία «Ωμέγα» που βρίσκεται στην κοινότητα Πηγαινιών στη περιοχή Τηλλυρίας.

Με το που θα την αντικρίσεις, αμέσως θα καταλάβεις το λόγο που ονομάστηκε έτσι, καθώς το σχήμα της μοιάζει με το ελληνικό γράμμα Ω.

Η παραλία έχει έκταση σχεδόν 1 χιλιόμετρο. Έχει νερά ζεστά (αφού δεν είναι τόσο βαθιά όσο άλλες στην περιοχή) και άμμο χρυσή, ενώ εκεί θα βρεις μερικές ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, ενώ διαθέτει ακόμα και υπηρεσία ναυαγοσώστη από νωρίς το πρωί μέχρι και τη δύση του ήλιου.
Η κοινότητα
Η κοινότητα Πηγαινιών βρίσκεται στην περιοχή Τυλληρίας η οποία είναι ορεινή χερσόνησος της Κύπρου στο βορειοδυτικό μέρους του νησιού ανάμεσα στον Κόλπο Χρυσοχούς και τον Κόλπο του Μόρφου.
Η κοινότητα Πηγαινιών  είναι ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας με μαγευτική και πανοραμική  θέα και απέχει περίπου 75 χιλιόμετρα από την Λευκωσία, περίπου 85 χιλιόμετρα από την Πάφο και  55 λεπτά από την Πόλη της Χρυσοχόους.

Σύμφωνα με τη Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια, το χωριό πήρε το όνομα του από το θαμνίσκο «πήανον» ή «πήγανον» (peganum harmala) , το οποίο είναι ένα φαρμακευτικό και βαφικό φυτό που φυτρώνει στην περιοχή.

Η περιοχή Τυλληρίας είναι η ευλογημένη χώρα της Αγίας Ελένης. Η παράδοση αναφέρει ότι οι  κάτοικοι της περιοχής Τυλληρίας  μεταφέρθηκαν από την Αγία Ελένη.
Στην συνέχεια οι παραδόσεις της Αγίας Ελένης αντικαταστάθηκαν από παραδόσεις για την Παναγία, όπου η χαριτόβρυτη εικόνα της Παναγίας  Ελεούσα του Κύκκου έφθασε με βασιλική πομπή στην  περιοχή και ανέβηκε στη μόνιμη κατοικία της στον Κύκκο.

Η παράδοση λέει ότι κατά την μετάβαση της εικόνας της Παναγίας στον Κύκκο, τα πεύκα έκλιναν από σεβασμό τις κορυφές τους, και τα οποία φαίνονται μέχρι και σήμερα να υποκλίνονται με σεβασμό.

Οι  κάτοικοι  όμως πιστεύουν ότι η Παναγία ήρθε ολόσωμη και στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στοιχειοθετούν τα πιστεύω των κατοίκων.
Η κοινότητα Πηγαινιών ήταν μία από τις κοινότητες η οποία δέχτηκε σοβαρό πλήγμα ανελέητων βομβαρδισμών,  τόσο από τις μάχες του 1964, αλλά και της εισβολής του 1974 από τον Τουρκικό Αττίλα.

Πλήγμα το οποίο πλήρωσε πολύ ακριβά, αφού πολλοί κάτοικοι έφυγαν από την περιοχή και μετοίκησαν σε άλλες περιοχές της Κύπρου για ένα καλύτερο μέλλον.

ΠΗΓΗ: pigenia.com

Δειτε Επισης

Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση