Σε αναμμένα κάρβουνα για την παιδεία, αναλαμβάνει πάλι δράση ο Πρόεδρος

Η επιστροφή του Πρόεδρου Νίκου Αναστασιάδη από τις Σεϋχέλλες, επιφέρει εξελίξεις στο φλεγόμενο τομέα της παιδείας, η οποία διανύει την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να επιστρέψει αργά το απόγευμα στην Κύπρο και εντός του Σαββατοκύριακου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, όπου θα γίνει μια ανασκόπηση επί των εξελίξεων καθώς και μια συζήτηση για εξεύρεση τρόπων για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της παιδείας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη, να δώσει νέα ευκαιρία στο διάλογο, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται κατά πόσο είναι διατεθειμένη να προβεί σε οποιεσδήποτε υποχωρήσεις. Την ίδια ώρα, αναμένει από τους εκπαιδευτικούς να δώσουν νέες εισηγήσεις επί των μέτρων του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο οι εισηγήσεις αυτές να αποτελέσουν την φόρμουλα του αδιεξόδου.  
 
Πάντως, σε δηλώσεις του στον REPORTER ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, επανέλαβε ότι «από της 27 Ιουλίου όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, έγινε σαφές ότι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά το αντικείμενο του διαλόγου, θα ήταν ο εξορθολογισμός των απαλλαγών».
 
Επίσης πρόσθεσε ότι, «μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβληθεί προτάσεις και αν υποβληθούν είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο».
 
Όχι σε διάλογο με το πιστόλι στον κρόταφο
 
Απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο μέσω αναρτήσεων στο facebook, οι πρόεδροι τόσο της ΟΕΛΜΕΚ όσο και της ΠΟΕΔ, διαμήνυσαν ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν είναι πρόθυμες να εισέλθουν σε διάλογο όπως τον ορίζει η κυβέρνηση, κάνοντας μάλιστα λόγο ότι πρόκειται «για διάλογο με το πιστόλι στον κρόταφο».
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, κάνει λόγο αδιανόητο διάλογο «με το πιστόλι στον κρόταφο», ενώ παραθέτει απόσπασμα από κείμενο του Χρήστου Ρώμα, που συμπεριλήθηκε πριν από μερικούς μήνες στις εξετάσεις διορισμών στο μάθημα των Ελληνικών και είχε θέμα «Ο σωστός διάλογος, προϋποθέσεις και αποτελέσματα».
 
Όπως αναφέρει, στο κείμενο γίνεται λόγος για την «πρώτη και βασική προϋπόθεση που είναι η ελευθερία. Ένας σωστός διάλογος πρέπει να διεξάγεται μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων και σε καθεστώς δημοκρατίας».
 
Ακολούθως θέτει τη δική του θέση ότι «είναι αδιανόητος ο διάλογος με το πιστόλι στον κρόταφο» και διερωτάται «πώς τα φέρνει, αλήθεια, ο καιρός;».
  
Προαναγγέλλουν αποκαλύψεις για τον τέως και τον νυν
 
Περνώντας στην αντεπίθεση και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε νέα ανάρτηση του στο facebook, αναφέρει ότι «άρχισε να επιδιώκεται η διάσπαση του εκπαιδευτικού κόσμου. ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ δεν θα πέσουμε στην παγίδα τους», ενώ προειδοποιεί ότι «θα βγάλουμε πολλά στη φόρα και θα εκτεθούν και τέως και νυν». 
 
Το πρώτο μας μέλημα, επανέλαβε ότι «ήταν πάντα το καλό του Δημόσιου Σχολείου και ακόμα με όσα κακεντρεχή λένε, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας».
 
Ξεκαθαρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί είναι μια γροθιά και απαιτούν διάλογο όπως προνοείται από τη νομοθεσία.
 
Κάνει την ίδια ώρα έκκληση προς την κοινωνία όπως να «μην πιστεύετε αυτά που λένε ότι διαμαρτυρόμαστε για θα γίνει το ένα ή το άλλο.

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας