Μακρά λίστα αναμονής για μια άδεια οδήγησης-Ξέμεινε από εξεταστές η Λεμεσός

Σε απόγνωση δηλώνουν ότι βρίσκονται οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών στη Λεμεσό, ελέω έλλειψης εξεταστών στο Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών στα Πολεμίδια, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην εξέταση των υποψηφίων νέων οδηγών.
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο πρόεδρος ιδιοκτητών σχολών οδηγών Λεμεσού Σίμος Κουφαλλής, ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, αφού έφυγαν συνολικά τρεις εξεταστές και πλέον υπάρχουν μόνο δύο, για μια πόλη των 150 χιλιάδων κατοίκων.
 
«Παρότι», υπέδειξε, «πήραμε διαβεβαιώσεις από την Υπουργό τον περασμένο Ιούνιο-όταν εκφράσαμε πρόθεση για στάση εργασίας- ότι τα κενά θα αναπληρωθούν, εντούτοις μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έγινε».
 
Σύμφωνα με τον κ. Κουφαλλή, τελικά τότε η στάση εργασίας ακυρώθηκε και σήμερα εάν κάποιος ολοκληρώσει τα μαθήματα του και ψάχνει ημερομηνία για να δώσει τις απαραίτητες εξετάσεις, δεν μπορεί να βρει ημερομηνία πριν από τον Ιανουάριο του 2019.
 
 «Την 1η Αυγούστου ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των 700 επαγγελματιών οδηγών και δεν υπάρχουν εξεταστές για να δώσουν εξετάσεις. Μιλάμε για ανθρώπους που θέλουν να πάρουν άδεια οδηγών ταξί ή νταλίκας. Ουσιαστικά, για να μπορούν να εργαστούν», υπογράμμισε.
 
Κληθείς να αναφέρει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους, ο Σίμος Κουφαλλής τόνισε ότι εάν μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου δεν βρεθούν λύσεις, θα ξεκινήσουν δυναμικά με νέα μέτρα αντίδρασης.
 
Από την πλευρά της, η Υπουργός Μεταφορών Συγκοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, μιλώντας στον REPORTER αναφορικά με το θέμα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθεί το ζήτημα που προέκυψε με την έλλειψη εξεταστών.
 
Όπως τόνισε, θα γίνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο ευρεία σύσκεψη για επανεξέταση της κατάστασης.
 
«Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι το καλοκαίρι έρχονται πολλοί φοιτητές, οι οποίοι θέλουν να δώσουν εξετάσεις και γι’ αυτό το λόγο έχουμε προσθέσει επιθεωρητές από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για να βοηθήσουν την κατάσταση στη Λεμεσό».
 
Η αρμόδια Υπουργός σημείωσε περεταίρω ότι λόγω του προβλήματος που επικρατεί, έχει αποφασιστεί να πληρώνονται υπερωρίες στους εξεταστές, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.
 

Δειτε Επισης

Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών