Η μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών στη δημόσια εκπαίδευση

Ως την μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών χαρακτηρίζουν την κρίση που μαίνεται ανεξέλεγκτη εδώ και αρκετές εβδομάδες στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.
 
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την πρωινή κοινή τους συνεδρία, κατά την οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν με υλοποίηση των μέτρων τα οποία είχαν αποφασίσει να λάβουν στις 23 Ιουλίου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών αναφέρουν πως η απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας στις εισηγήσεις τους είναι προκλητικά απαράδεκτη και δεν αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο συνεννόησης με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος-όπως υποστηρίζουν- εμμένει δογματικά στις αρχικές του θέσεις.
 
«Με δεδομένο το αδιέξοδο, που επισφραγίζεται από την απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν έχουν άλλη επιλογή από την ενεργοποίηση των αποφάσεων που έχουν από κοινού ληφθεί, στις 23 Ιουλίου 2018», σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους, ΟΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.
 
Σημειώνεται πως οι τρεις συντεχνίες αποφάσισαν ότι για τις επόμενες μέρες δεν θα προβαίνουν σε οποιεσδήποτε δημόσιες τοποθετήσεις επί του θέματος- εκτός αν προκύψουν σημαντικές εξελίξεις-, και ως εκ τούτου δεν θα γίνονται δημόσιες παρεμβάσεις από τις ηγεσίες τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την κοινή ανακοίνωση των τριών συντεχνιών:
 
«Προκλητικά απαράδεκτη είναι η απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας στις εισηγήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Δυστυχώς, η επιστολή αυτή δεν αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο συνεννόησης με τον Υπουργό Παιδείας κ. Χαμπιαούρη, ο οποίος εμμένει δογματικά στις αρχικές του θέσεις.
 
Είναι αδιανόητο να απορρίπτονται όλες οι εναλλακτικές εισηγήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Εισηγήσεις, που προτάθηκαν ως αντιστάθμισμα στα μέτρα που αποφάσισε μονομερώς το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Απογοητευτική είναι και η επιμονή του κ. Χαμπιαούρη να παρερμηνεύει, μεταξύ άλλων, την κοινή απόφαση της συνάντησης του Προεδρικού, της 27ης Ιουλίου 2018 και τις παραινέσεις του ΠτΔ για εξεύρεση λύσεων, που θα διασφαλίσουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Με δεδομένο το αδιέξοδο, που επισφραγίζεται από την απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν έχουν άλλη επιλογή από την ενεργοποίηση των αποφάσεων που έχουν από κοινού ληφθεί, στις 23 Ιουλίου 2018.
 
Χωρίς αμφιβολία, η σημερινή πρωτοφανής κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών. Θα ξεπεραστεί μόνο εάν αποκατασταθούν οι θεσμοθετημένες δημοκρατικές διαδικασίες του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Ο καθένας με ειλικρίνεια, συνέπεια, υπευθυνότητα ας αναλάβει, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, τις ευθύνες που του αναλογούν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα