Αμάζευτα τα σκουπίδια στην Καλλιθέα-Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Καλλιθέας, καθώς εδώ και πολλούς μήνες-όπως καταγγέλλουν- παρατηρείται μη συλλογή των σκυβάλων και της ανακύκλωσης κατά τις ημέρες που ορίζει ο Δήμος Ιδαλίου, στον οποίο υπάγεται η περιοχή.
 
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, παλαιότερα η συλλογή σκουπιδιών γινόταν τρεις φορές την εβδομάδα, ωστόσο, αποφασίστηκε όπως γίνεται δύο, ώστε η μία μέρα να αξιοποιηθεί για τη συλλογή της ανακύκλωσης.
 
Τους τελευταίους μήνες, όμως, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, παρατηρείται παντελής έλλειψη οργάνωσης στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς τα σκυβαλοφόρα περνούν όποτε θέλουν, ενώ δεν γίνεται ούτε η συλλογή της  ανακύκλωσης.
 
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στον REPORTER, υπήρξε περίπτωση που τα σκουπίδια δεν συγκεντρώθηκαν ολόκληρη εβδομάδα, με αποτέλεσμα την ώρα την συγκομιδής, στο τέλος της βδομάδας, το σκυβαλοφόρο να αφήσει πίσω του τεράστια δυσοσμία, ένα φαινόμενο που δεν είχε παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν.
 
Η συλλογή της ανακύκλωσης από μία φορά την εβδομάδα περιορίστηκε στη μία φορά κάθε δεκαπέντε μέρες, με αποτέλεσμα οι δημότες να αναγκάζονται, είτε να τα μεταφέρουν οι ίδιοι σε σημεία ανακύκλωσης άλλων δήμων ή να τα πετάξουν στα σκουπίδια.
 
Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιδαλίου, διαβεβαιώνει τους κατοίκους της περιοχής ότι η συλλογή, τόσο των σκυβάλων όσο και της ανακύκλωσης, γίνεται κανονικά, απλώς απαιτείται περισσότερος χρόνος για τη συλλογή τους.
 
Τα παράπονα των κατοίκων της Καλλιθέας έφθασαν και στον δήμαρχο Ιδαλίου Λεόντιο Καλλένο, ο οποίος-σύμφωνα με τους παραπονούμενους- ανέφερε πως παρατηρείται πρόβλημα με το συμβόλαιο της ιδιωτικής εταιρείας αποκομιδής σκυβάλων με την οποία έχει συνάψει συμφωνία, και ότι στην περίπτωση που δεν τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα συγκομιδής που έχουν τεθεί, ο Δήμος προχωρεί σε αποκοπή χρημάτων.
 
«Από τη μια ο Δήμος Ιδαλίου προτρέπει τους δημότες του να ανακυκλώνουν, ώστε να περιοριστεί ο όγκος των σκουπιδιών, και από την άλλη, τους αναγκάζει με τον τρόπο αυτό, να σταματήσουν, ενώ σύντομα θα απαιτήσουν αυξήσεις στους φόρους σκυβάλων, αφού ο Κοτσιάτης κλείνει», ανέφερε στον REPORTER αγανακτισμένος κάτοικος της Καλλιθέας, που επικοινώνησε μαζί μας για να μεταφέρει το πρόβλημα.
 
« Το ερώτημα που τίθεται τώρα», υπέδειξε, «είναι γιατί εμείς ως δημότες να πληρώσουμε, όταν παρατηρούμε αυτή τη δυσλειτουργία; Πρέπει να αρρωστήσουμε από τη δυσοσμία των σκουπιδιών πριν γίνει; Γιατί ο Δήμος Ιδαλίου δεν αναλαμβάνει σωστά μέτρα για να επιλύσει άμεσα το θέμα; Και γιατί να μην εφαρμοστεί σύστημα μέτρησης σκουπιδιών και ανακύκλωσης για κάθε πολίτη και να πληρώνει αυτά και μόνο;», διερωτήθηκε.

Δειτε Επισης

Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια