Μια Κύπρια στους βραβευθέντες για το λαϊκό πολιτισμό

Η φιλόλογος, λογοτέχνης και ιστορικός Καλλιόπη Πρωτοπαπά, από τον Καραβά, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πέντε προσώπων που θα τιμηθούν απόψε στο θεσμό "Gold Star Award" για την προσφορά τους στο Λαϊκό Πολιτισμό, που οργανώνει η Διεθνής Οργάνωση Λαϊκού Πολιτισμού IGF, στο πλαίσιο του 12ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών, του Δήμου Λεμεσού.
 
Η τελετή των βραβεύσεων, που για πρώτη φορά οργανώνεται στον τόπο μας, θα πραγματοποιηθεί στις 20:30, στο Δημοτικό Κηποθέατρο "Μάριος Τόκας", με τα βραβεία να λαμβάνουν, εκτός από την Καλλιόπη Πρωτοπαπά, οι Vladimir Karachincev  από Ρωσία,  Krzysztof Trebunia Tutka  από Πολωνία,  Bernard Caillet από Γαλλία και Morsi Saeed Biadseh  από Ισραήλ.
 
Θ` ακολουθήσει  καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι  Μιχάλης Τερλικάς,  Μιχάλης Χατζημιχαήλ, η χορωδία Άρης Λεμεσού, η χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης "Ρομανός ο Μελωδός", το συγκρότημα Πατουκίνιο, η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, καθώς και παλιοί και νέοι χορευτές από τον χορευτικό όμιλο "Διόνυσος", το λαογραφικό όμιλο Λεμεσού, τον πολιτιστικό όμιλο "Ζήδρος", τον όμιλο λαογραφικών ερευνών, το εργαστήρι παραδοσιακού χορού "Αλεξάνδρα" και τον πολιτιστικό όμιλο "Κοντά στην παράδοση".
 
Στο χώρο γύρω από το κηποθέατρο θα υπάρχουν περίπτερα με εκθέματα από παραδοσιακούς τεχνίτες.
 
Ο Δήμος Λεμεσού σε ανακοίνωση του καλεί τους πολίτες όπως παραστούν στην αποψινή εκδήλωση, "δείχνοντας  έμπρακτα την εκτίμηση και το σεβασμό που τρέφουν για  τον πολιτισμό και την παράδοση".
 
Οι εκδηλώσεις του 12ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή, σε δρόμους και γειτονιές της Λεμεσού.
 
Συγκεκριμένα, στις 9 Αυγούστου (20:30), το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των χορευτικών συγκροτημάτων θα παρουσιαστεί στο πάρκο της περιοχής Αγίου Ιωάννη, ενώ στις 10 Αυγούστου (20:30), η λήξη του φεστιβάλ θα δοθεί στον περίβολο της εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας.

Δειτε Επισης

Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια