Στα σκαριά η μεταφορά του κέντρου εναέριας κυκλοφορίας

Τροχοδρομούνται σύντομα οι διαδικασίες για τη μεταφορά στο νέο Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας Περιοχής Πτήσεων Λευκωσίας, στη Βιομηχανική Περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς και την απόκτηση του κατάλληλου εξοπλισμού, διαβεβαίωσε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.
 
Συνοδευόμενη από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Aλέκο Μιχαηλίδη, η Υπουργός επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα και το υφιστάμενο Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων, που στεγάζεται στη Λεωφόρο Αθαλάσσας, στη Λευκωσία και ενημερώθηκε για το έργο της Πολιτικής Αεροπορίας. Εξήρε το έργο των λειτουργών, είπε όμως ότι χρειάζεται ο κατάλληλος χώρος και εξοπλισμός «για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις».
 
Σε δηλώσεις της στην Κοκκινοτριμιθιά, η κ. Αναστασιάδου αναφέρθηκε στο «σοβαρό και υπεύθυνο έργο» που επιτελείται από την Πολιτική Αεροπορία και το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια των επιβατών, τη φήμη και τη συνδεσιμότητα της Κύπρου.

«Οι λειτουργοί αξίζουν κάθε επαίνου, καθώς και του κατάλληλου χώρου και εξοπλισμού» σημείωσε, ενώ αναφερόμενη στο υφιστάμενο Κέντρο Ελέγχου, είπε ότι εκείνος ο χώρος, τον καιρό που έγινε, ήταν εξαιρετικός, χρειάζεται όμως νέος χώρος και νέος εξοπλισμός «για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις».
 
Αναφερόμενη στο νέο κτίριο, στην Κοκκινοτριμιθιά – του οποίου ο θεμέλιος λίθος κατατέθηκε το 2007 – είπε ότι «δυστυχώς για κάποιους διαδικαστικούς και άλλους λόγους δεν έχει μέχρι τώρα στελεχωθεί ούτε με το προσωπικό, ούτε με τον εξοπλισμό τον κατάλληλο».
 
Προσπάθεια μας και στόχος μας είναι να εργαστούμε για αυτό, έτσι ώστε σύντομα να τροχοδρομηθούν οι σωστές διαδικασίες για τη μεταφορά εδώ και την απόκτηση του σωστού εξοπλισμού, συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Αναστασιάδου είπε ότι το Υπουργείο της βρίσκεται στη διαδικασία για να προχωρήσει με την απόκτηση νέου εξοπλισμού. «Προσπαθούμε να άρουμε κάποια προβλήματα που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Μόλις γίνει αυτό, που ελπίζω να γίνει σύντομα – είμαστε σε καλό δρόμο – θα προχωρήσουμε» συμπλήρωσε.
 
Η Υπουργός σημείωσε παράλληλα ότι το νέο κτίριο αξιοποιείται προς το παρόν από το Κέντρο Εκπαίδευσης Εναέριας Κυκλοφορίας. Όπως είπε, αποτελεί ένα πιστοποιημένο διεθνώς εκπαιδευτήριο, στο οποίο γίνεται αξιόλογη δουλεία και παράγει μάχιμο προσωπικό για να αναλάβει καθήκοντα στην Πολιτική Αεροπορία.
 
Η κ. Αναστασιάδου ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Εκπαίδευσης, όπου λειτουργούν εξομοιωτές πτήσεων και εξεταστικό κέντρο του Eurocontrol, συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές, ενώ ενημερώθηκε ότι το μέχρι πρότινος ανδροκρατούμενο επάγγελμα ανοίγει σταδιακά, με τις γυναίκες να αποτελούν πλέον το 10%.
 
Όσον αφορά το έργο της Πολιτικής Αεροπορίας, η Υπουργός σημείωσε τέλος ότι κατά την περίοδο των θερινών διακοπών εξυπηρετούνται από το Κέντρο Ελέγχου 1.400 πτήσεις εντός 24 ωρών. «Είναι σοβαρότατο το έργο. Ο επαγγελματισμός των λειτουργών είναι αξιόλογος και θα εργαστούμε όλοι να διευκολύνουμε τόσο το έργο, όσο και το όνομα της χώρας μας, και τη φήμη μας και τη συνδεσιμότητα μας» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»