Ξεχειλίζει από αγάπη, μεταμορφώνει τη ζωή των παιδιών στην Κένυα

Για την Κύπρο, η Κένυα μπορεί να ακούγεται ως μια χώρα πολύ μακρινή από τη δική μας. Στην Κένυα εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν καθαρό νερό, τροφή και ένα μέρος για να διαβάσουν ή να πάνε σχολείο.
Αν σας έλεγε κάποιος ότι, η Κένυα δεν είναι τελικά και τόσο μακριά ίσως να μην τον πιστεύατε, όμως με τη βοήθεια του Χριστιανικού Κέντρου «Μεταμόρφωση», ενός εθελοντικού οργανισμού αυτό έγινε πραγματικότητα. Πλέον είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου στην Κύπρο να μεταμορφώσει τη ζωή ενός παιδιού, τη ζωή μιας οικογένειας, τη ζωή ενός χωριού.
Το χριστιανικό κέντρο είναι μια εκκλησιαστική-φιλανθρωπική οργάνωση που δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια και υπηρετεί τις φυσικές αλλά και τις πνευματικές ανάγκες εκατοντάδων ανθρώπων.
Σε συνεργασία με το Αρχιεπίσκοπο Κένυας κ.κ. Μακάριο έχουν γίνει στην αφρικανική χώρα βαπτίσεις παιδιών, εγκαίνια νέων εκκλησιών, καθώς και χειροτονίες κληρικών.
Η εθελοντική οργάνωση προσφέρει μάλιστα τη δυνατότητα σε συνανθρώπους μας να υιοθετήσουν ή να βαφτίσουν παιδιά με μια εισφορά.
Μπορούν να προσφέρουν επίσης βοήθεια για την ανέγερση μιας εκκλησίας, ενός σχολείου, ή μιας κλινικής στην Κένυα.
Ακόμα και πιο βασικά πράγματα. Μια εισφορά μπορεί να χαρίσει νερό σε ένα ολόκληρο χωριό! Γιατί κάποια πράγματα κάπου αλλού, δεν είναι δεδομένα.
 
Πώς μπορεί κάποιος να γίνει
υποστηριχτής των προγραμμάτων
 
Με ένα ποσό των 20-30 ευρώ το μήνα μπορείς να υιοθετήσεις ένα παιδί στην Κένυα και με αυτά τα λεφτά μπορείς να του προσφέρεις φοίτηση και φαγητό για έναν ολόκληρο μήνα. Το χρόνο ουσιαστικά με 240 μέχρι 360 ευρώ μπορείς να δώσεις σε  ένα παιδί την ευκαιρία να μάθει να διαβάζει και να σιτίζεται.
Μέλη του Χριστιανικού Κέντρου «Μεταμόρφωση», μετέβησαν αρκετές φορές μέχρι σήμερα στην Κένυα με σκοπό να δώσουν τη δική τους χείρα βοηθείας  με κάθε  τρόπο. Μιλώντας με τον πάτερ Μιχάλη, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια στο Χριστιανικό Κέντρο, είπε ότι σε μια εκδρομή και ενώ κινούνταν με το όχημα τους στην Κένυα τους σταμάτησε ο αρχηγός της φυλής των Μασάι και τους ζήτησε να προσευχηθούν στο δικό τους Θεό, όπως είπε, γιατί όσο προσεύχονταν στο δικό τους δεν γινόταν το θέλημα τους πραγματικότητα. Όταν προσευχήθηκαν έφυγαν από το σημείο και κατά την επιστροφή τους σταμάτησε ξανά ο αρχηγός των Μασάι ο οποίος τους ζήτησε να τους βαφτίσουν όλους Χριστιανούς γιατί η ευχή τους έγινε πραγματικότητα. Έτσι άρχισαν δειλά-δειλά να βαφτίζονται.
 

Τα χρήματα που χρειάζονται για διάφορες δραστηριότητες στην Κένυα:
 
  • Βάπτιση παιδιού-85 ευρώ
  • Μισθοδοσία ενός Ιερέα-100 ευρώ το μήνα
  • Αποπεράτωση σπουδών ενός φοιτητή-100 ευρώ το μήνα
  • Υδροδότηση κοινότητας-1000 ευρώ
  • Ανέγερση εκκλησίας-25-60 χιλιάδες ευρώ
  • Ανέγερση σχολείου ή Κλινικής 25-50 χιλιάδες ευρώ
Εξάλλου, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει τη δική του εισφορά, αφού η πιο μικρή βοήθεια είναι μεγάλη για αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συνεισφέρει μπορεί να το κάνει επικοινωνώντας με  τον πάτερ Μιχάλη στο 22383636 ή στο 99447909.
Επίσης μπορεί να προχωρήσει σε κατάθεση στις ακόλουθες τράπεζες:
  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Ο164-00-001043
  • ΣΠΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: 4011677-7
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 126-11-388262-00
Δίνεται επιπρόσθετα η δυνατότητα να σταλεί ταχυδρομική επιταγή στο Χριστιανικό Κέντρο «Μεταμόρφωση», στην οδό Σωτήρος 29, Ανθούπολη , 2350, Λευκωσία
 

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ