Ο REPORTER στις παραλίες: Πνίγουν ή όχι τους λουόμενους οι τιμές;

Καλοκαίρι, διακοπές, παραλία… Το ονειρικό τρίπτυχο για τη ζωή πολλών από εμάς, που περιμένουμε με ανυπομονησία την ωραιότερη-κατά πολλούς- εποχή του χρόνου, για έστω και λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, μακριά από τη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας. 
 
Όταν μάλιστα ζεις σε μια χώρα όπως είναι η Κύπρος, με τις απείρου κάλλους παραλίες και τις καταγάλανες θάλασσες, μόνο ευλογημένος μπορείς να νιώθεις.
 
Την ίδια ώρα, ωστόσο, το κόστος για μια μέρα στην παραλία αποτελεί για κάποιους αποτρεπτικό παράγοντα από το να επισκεφθούν και ν’ απολαύσουν τις ομορφιές που απλόχερα πρόσφερε η φύση στο νησί μας και τα παραθαλάσσια μέρη του. 
 
Είναι όντως μεγάλο το κόστος μιας εξόρμησης στις κυπριακές παραλίες ή οι τιμές κινούνται σε λογικά πλαίσια; Πώς βλέπουν τα πράγματα οι ίδιοι οι πολίτες;
 
Ο REPORTER εξόρμησε για μια μέρα σε παραλία της Λάρνακας και συνομίλησε με λουόμενους, καταγράφοντας τις απόψεις τους αναφορικά με το υπό συζήτηση θέμα.
 
Κρεβατάκια, φαγητό και ποτό… τι λένε, αλήθεια, για τις χρεώσεις που γίνονται;  
 
Οι περισσότεροι βρίσκουν τσιμπημένες τις τιμές στα κρεβατάκια, λέγοντας ότι το λογικό κόστος για δύο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα θα ήταν τα πέντε ευρώ.
 
Μια εξαμελής οικογένεια, που περνούσε τη μέρα της στην παραλία, ανέφερε ότι πλήρωσαν 25 ευρώ μόνο για κρεβατάκια και παγωτό, ποσό το οποίο, όπως υπέδειξαν, είναι αρκετά υψηλό για μερικές ώρες στην παραλία.
 
Άλλοι, πρότειναν ως λύση οι τιμές να διαχωριστούν, ανάλογα με την ώρα. Δηλαδή, να υπάρχει διαφορετική τιμή για όσους πηγαίνουν το πρωί και θα μείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρα, και άλλη για όσους θα πηγαίνουν το απόγευμα.
 
Μέχρι 6,5 ευρώ για ένα φραπέ
Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη βδομάδα ο ΚΟΤ έδωσε στη δημοσιότητα τον ετήσιο κατάλογο του με τις τιμές χρέωσης για συγκεκριμένα είδη ευρείας κατανάλωσης, σε 151  υποστατικά, ανά την Κύπρο, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές.
 
Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους.
 
Βάσει του καταλόγου, οι τιμές για τον καφέ (φραπέ) ξεκινούν από €2 με €2,5 και καταλήγουν μέχρι και τα €6,5 ευρώ, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παραλιακών καταλυμάτων, κυρίως της Λεμεσού.
 
Σε γενικές γραμμές, ο μέσος όρος τιμής του καφέ κυμαίνεται στα €3 με €3,5 ευρώ.
 
Δείτε τον κατάλογο εδώ:  
Μικρό μπουκάλι νερό
για τέσσερα ευρώ!
Η τιμή πώλησης του νερού 500 ml αρχίζει από € 0,5 και αγγίζει μέχρι και τα €3 ή και €4 σε άλλες περιπτώσεις. Σε γενικές γραμμές, το εγχώριο νερό στα παραλιακά καταλύματα πωλείται κατά μέσο όρο στην τιμή του €1.
 
Στον αντίποδα, ένα τενεκεδάκι μπύρα πωλείται από €2 μέχρι και €5,5, ενώ σε συγκεκριμένο υποστατικό της Λεμεσού διατίθεται προς €8.
 
Εξάλλου, αναλόγως του υποστατικού, η τιμή πώλησης ενός burger με πατάτες διαφέρει. Το φθηνότερο που εντοπίσαμε στον κατάλογο πωλείται προς €4,95 και το ακριβότερο προς €13,5. 
 

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat