Καυγάς ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για το γλωσσάρι

Καυγά μέσω ανακοινώσεων ξεκίνησαν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ με φόντο το πολυσυζητημένο γλωσσάρι δημοσιογραφίας που δημοσιοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, κάνει λόγο για απροκάλυπτη παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου στα εσωτερικά της Ένωσης Συντακτών, που σύμφωνα με το ΑΚΕΛ οι πρακτικές αυτές παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Από πλευράς του το Δημοκρατικό Κόμμα, απαντώντας μέσω ανακοίνωση του στο ΑΚΕΛ, αναφέρει πως «κατανοούμε την ανάγκη του ΑΚΕΛ να στηρίξει αυτούς που ετοίμασαν το επαίσχυντο γλωσσάρι και να τους κάνει πλάτες», ενώ τονίζει πως «από τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ φαίνεται ότι υποστηρίζει αυτό το τερατούργημα, που νομιμοποιεί και εξωραΐζει την κατοχή και θέτει τους Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους, αλλά και την κυβέρνηση σε άμυνα, έναντι σε ένα διεθνή οργανισμό».

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Η εξέλιξη της δημόσιας συζήτησης για το «γλωσσάρι» αποκαλύπτει τα πραγματικά και επικίνδυνα κίνητρα ορισμένων. Ανεξάρτητα από τις απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας για το «γλωσσάρι», κανείς δεν μπορεί να ανέχεται και –πολύ περισσότερο- να αποδέχεται τις απειλές, τις ύβρεις και τις χυδαιολογίες που εκστομίζονται εναντίον των συντακτών του.

Το ΑΚΕΛ απερίφραστα και με βδελυγμία απορρίπτει αυτές τις φασιστικής νοοτροπίας επιθέσεις και απαιτεί τον τερματισμό τους. Βρισκόμενοι στον Ιούλιο ας θυμούνται όλοι ότι η πατριδοκαπηλία δεν είναι πατριωτισμός και ότι οι αυτοχρισμένοι υπερπατριώτες δεν είναι πάντα πατριώτες. Μάλλον το αντίθετο.

Με φόντο τη συζήτηση που ξέσπασε σε σχέση με το «γλωσσάρι» σημειώνουμε επίσης πως η απροκάλυπτη παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στα εσωτερικά ζητήματα της Ένωσης Συντακτών Κύπρου είναι απαράδεκτη και αντιδεοντολογική. Τέτοιες πρακτικές παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πρέπει να απορρίπτονται.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:
 
«Ντροπή πρέπει να αισθάνονται αυτοί, που την παραμονή της επετείου της τουρκικής εισβολής υποστηρίζουν το επαίσχυντο γλωσσάρι.

Κατανοούμε την ανάγκη του ΑΚΕΛ να στηρίξει αυτούς που ετοίμασαν το επαίσχυντο γλωσσάρι και να τους κάνει πλάτες, καθώς από τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ φαίνεται ότι υποστηρίζει αυτό το τερατούργημα, που νομιμοποιεί και εξωραΐζει την κατοχή και θέτει τους Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους, αλλά και την κυβέρνηση σε άμυνα, έναντι σε ένα διεθνή οργανισμό.

Ντροπή πρέπει να αισθάνονται αυτοί, που την παραμονή της επετείου της τουρκικής εισβολής, υποστηρίζουν ότι:

 -Το παράνομο καθεστώς, πρέπει να λέγεται «Τουρκοκυπριακή διοίκηση».
-Ο κατοχικός στρατός, πρέπει να λέγεται «τουρκικά στρατεύματα».
-Οι κατεχόμενες περιοχές, πρέπει να λέγονται «το βόρειο μέρος της Κύπρου».
-Οι έποικοι, πρέπει να λέγονται «τούρκοι πρόσφυγες»
-Ο Αττίλας, πρέπει να λέγεται «τουρκικός στρατός».
 Ντροπή πρέπει να αισθάνονται αυτοί, που ήξεραν ότι συντασσόταν αυτό το έκτρωμα και το έκρυβαν.
 
 Για το Δημοκρατικό Κόμμα, κανένας, μα κανένας, δεν είναι υπεράνω κριτικής, ειδικά όταν διακυβεύεται η επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού».
 
Εξάλλου, σε νέα ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, απάντα πίσω στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ ως εξής:

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι το ΔΗΚΟ δεν αναγνωρίζει το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη και κάθε ανθρώπου να εκφράζει την άποψη του.
Το ΔΗΚΟ πολλές φορές ζήτησε σεβασμό της δικής του άποψης, και ασφαλώς από εμάς τον έχει, αλλά το ίδιο δεν αναγνωρίζει σε άλλους το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Σε ότι αφορά το γλωσσάρι, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και να ασκεί την κριτική του. Συμφωνούμε με το ΔΗΚΟ ότι κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής. Το θέμα όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το δικαίωμα στην κριτική. Το θέμα είναι οι απειλές, οι βρισιές, και οι προπηλακισμοί ανθρώπων. Δυστυχώς το ΔΗΚΟ δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες προσεγγίσεις η χώρα μας πάει πολλές δεκαετίες πίσω».
 

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις