Διαχωρίζει την θέση του από την Παγκύπρια Συνομοσπονδία, ο Σύνδεσμος γονέων Α΄Δημοτικού Παραλιμνίου

Την πλήρη στήριξη προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους εκφράζει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Γονέων του Α΄ Δημοτικού σχολείου Παραλιμνίου, ενώ, εκφράζει την αντίθεσή του στις ετσιθελικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς να προβεί στον θεσμικό διάλογο που απαιτείται.
 
Επιπρόσθετα ο Σύνδεσμος, διαχωρίζει απόλυτα τη θέση τους από τις τοποθετήσεις της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση η Συνομοσπονδία  «χωρίς καμία διαβούλευση με τα μέλη της αυθαίρετα, έχει ουσιαστικά υποβαθμίσει το ρόλο της».

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:
 
«Ως Σύνδεσμος Γονέων και κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης το τελευταίο διάστημα. Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης που με την εξέλιξη της και τα ήδη εξαγγελθέντα απεργιακά μέτρα πλήττουν σοβαρά την παιδεία. Αυτό μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για τη δημόσια εκπαίδευση με θύματα στο τέλος τα παιδιά μας.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη, αδικαιολόγητη αλλά δυστυχώς και μεθοδευμένη εκστρατεία απαξίωσης των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου και την έμμεση απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης γενικότερα.

Στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν και συμπαρατασσόμαστε δίπλα τους στον αγώνα για προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου. Ως γονείς, δηλώνουμε υπερασπιστές του δημοσίου σχολείου, το οποίο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να το ενισχύουμε με σύγχρονο υλικοτεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό πράγματα που η Πολιτεία δεν μπόρεσε, ως όφειλε, να προσφέρει. 

Οι όποιες προσπάθειες εξ ορθολογισμού και μεταρρύθμισης (που είναι απαραίτητες για ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό σχολείο και έπρεπε να αφορούν πολύ περισσότερα από τον διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών) είναι αδιανόητο να γίνονται με μονομερής και ετσιθελικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς τον απαιτούμενο θεσμικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, αυτούς που ουσιαστικά θα κληθούν να τις εφαρμόσουν.

Πιστεύουμε πως επιβάλλεται να εκτονωθεί η κρίση το συντομότερο δυνατό και αυτό μπορεί να γίνει μόνο, με την έναρξη ενός ειλικρινούς δομημένου διαλόγου, χωρίς εκβιαστικές και προειλημμένες αποφάσεις.

Τέλος θα θέλαμε να διαχωρίζουμε απόλυτα τη θέση μας από τις τοποθετήσεις της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης που με τους ακατανόητους χειρισμούς της, χωρίς καμμία διαβούλευση με τα μέλη της και αυθαίρετα, έχει ουσιαστικά υποβαθμίσει το ρόλο της. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας που η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης με τη στάση της, έχει δυστυχώς απολέσει από μόνη της, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την παιδεία, το δικαίωμα να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για την εκτόνωση της κρίσης και την επίλυση της διαφοράς».
 
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας