Ζήτησε αυτοβούλως κατάργηση της αργίας των ονομαστηρίων του ο Αρχιεπίσκοπος

Αιφνιδίασε τους θεολόγους και τους αποκάλυψε πως ζήτησε ο ίδιος της κατάργησης της αργίας στην ονομαστική του εορτή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στη χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί του αντιπροσωπεία της Ένωσης Θεολόγων.
 
Μιλώντας στην τηλεόραση του ο Χριστάκης Ευσταθίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων, αποκάλυψε πως ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε θέμα για την σχολική αργία την ημέρα της ονομαστικής του εορτής και τους είπε πως ζήτησε να απαλειφθεί.
 
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγε ώρες μετά την διεξαγωγή ψηφίσματος από  την πρωτοβουλία εκπαιδευτικών που ζητούν την κατάργηση της σχετικής αργίας.

Η χθεσινή γραπτή δήλωση του Αρχιεπισκόπου για τους εκπαιδευτικούς ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής τους και σήμερα ανέλαβαν πρωτοβουλία ζητώντας μέσω ψηφίσματος την κατάργηση της σχολικής αργίας για την ονομαστική γιορτή του Αρχιεπίσκοπου στις 13 Νοεμβρίου.
 
Χθες ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς «για μια ακόμη φορά να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αφήσουν τους εγωισμούς, να αφήσουν τους ετσιθελισμούς, να αφήσουν τις προσωπικές ατζέντες τους αυτοί που προΐστανται των εκπαιδευτικών οργανώσεων και να καθίσουν να συνεργαστούν με τον Υπουργό για το καλό των παιδιών μας», αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 
Το ψήφισμα που υπογράφεται από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών ενάντια στον Ρατσισμό χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις του προκαθήμενου της εκκλησίας και ζητόύν από το Υπουργείο Παιδείας να εισηγηθεί την κατάργηση της σχολικής αργίας για την ονομαστική γιορτή του Αρχιεπισκόπου κάθε 13 Νοεμβρίου, θεωρώντας πως ο δημόσιος λόγος που εκφέρει ο Αρχιεπίσκοπος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες και τις στάσεις ζωής που προωθούν τα αναλυτικά προγράμματα της δημόσιας εκπαίδευσης.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δειτε Επισης

Βιώσιμο ως το 2080 το ΤΚΑ-Πολιτική βούληση Κυβέρνησης για εξορθολογισμό επενδυτικής πολιτικής
Αναβολές με τη σέσουλα στην ΕΦ-Επιείκεια ΥΠΑΜ σε αθλητές, κάλεσμα Ελεγκτικής για επανεξέταση κριτηρίων
Στις 29 Μαΐου ξεκινά η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Νωρίτερα η καταβολή Κοινωνικών Παροχών ενόψει Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες
Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων και αναβάθμιση του νοσοκομείου Τροόδους
Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη την Τετάρτη
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ