Κραυγή αγωνίας από τους γονείς και εκκλήσεις στους εκπαιδευτικούς

Λύπη και έντονη ανησυχία για τη συνεχιζόμενη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και μέρες ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην εκπαίδευση από την μια, και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη από την άλλη, εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς της Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παρέθεσε σήμερα η Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης, οι γονείς κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς ν’ αποδεχτούν την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας για συνάντηση στις 24 Ιουλίου και έναρξη διαλόγου.
 
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κυριάκος Νικηφόρου, σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Παντελή Νικολαΐδη, στις οποίες χαρακτήριζε τους γονείς σαν παραδουλεύτρες του Υπουργού και υποστήριξε πως ως τέτοιες λειτουργούν, διαμήνυσε, εμφανώς ενοχλημένος: «Δεν είμαστε παραδουλεύτρες και βολεμένοι κανενός. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα παιδιά μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε αναμμένα κάρβουνα οι γονείς για την κρίση στην εκπαίδευση
 
Όσον αφορά την αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα του εξορθολογισμού, ο κ. Νικηφόρου, ανέφερε πως «έχουν γίνει από μέρους μας προσπάθειες για επίλυση της διαφοράς και έναρξη διαλόγου. Και παρόλο, που πετύχαμε να μπουν στο τραπέζι του διαλόγου όλα τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να αρχίσει ο πολυπόθητος διάλογος».
 
«Δηλώνουμε», συνέχισε, «ότι ως οργανωμένοι γονείς της Μέσης Εκπαίδευσης, που σημειώνουμε ότι ο εξορθολογισμός επηρεάζει περισσότερο την Μέση Εκπαίδευση παρά τη Δημοτική, ζητούμε και επιδιώκουμε εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. Πιστεύουμε στον οικονομικό εξορθολογισμό, αλλά και στον εκπαιδευτικό εξορθολογισμό».
 
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την απαίτηση της Συνομοσπονδίας να είναι παρούσα στο διάλογο, ως ο ένας από τους τρεις πυλώνες της εκπαίδευσης.
 
Όσον αφορά την αποχή των εκπαιδευτικών οργανώσεων από τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές οι οποίες επιλαμβάνονται ζητήματα της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Κυριάκο Νικηφόρου η αποχή αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και η μη ολοκλήρωση του έργου των Επιτροπών θα επηρεάσει αρνητικά την νέα σχολική χρονιά.
 
«Δεν γίνεται» συνέχισε, «κάθε φορά που υπάρχει διαμάχη μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργείου Παιδείας να την πληρώνουν τα παιδιά μας».
 
Οι οργανωμένοι γονείς, όσον αφορά τα μέτρα και τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διαμήνυσαν πως θα αντιδράσουν σε οποιονδήποτε κίνηση που θα τείνει να βλάψει το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών.
 
Υπογράμμισαν συναφώς πως όποια μέτρα ληφθούν, πρέπει να λήξουν άμεσα και οπωσδήποτε πριν την 1η Σεπτεμβρίου.
 
Σχολιάζοντας εξάλλου το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο, οι οργανωμένοι γονείς χαιρέτισαν την απόφαση της Βουλής στις 13 Ιουλίου να εισακούσει τις ανησυχίες και να ψηφίσει αναβολή της εφαρμογής για ένα χρόνο, ενώ, κάλεσαν τον Πρόεδρο της ς Δημοκρατίας να αποδεχθεί την απόφαση αυτή και να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια για εφαρμογή όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων που θα διασφαλίσουν την επιτυχή εφαρμογή των εξετάσεων.
 

Δειτε Επισης

Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση
Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων