Σκουπίδια από χρυσάφι-Αυξήσεις φωτιά από τον Οκτώβριο

Αυξήσεις φωτιά ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι Δήμοι της Επαρχίας Λευκωσίας στα τέλη διαχείρισης σκυβάλων οι οποίες θα ισχύσουν σταδιακά από φέτος.
 
Μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων όπου ενέκρινε τη συμπληρωματική συμφωνία για τη λειτουργία της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Κόσιης, η χωματερή του Κοτσιάτη κλείνει οριστικά και από τον Οκτώβριο τα σκύβαλα της επαρχίας Λευκωσίας θα μεταφέρονται στην Κόσιη.
 
Σε σημερινή διάσκεψη τύπου οι δήμοι ανακοίνωσαν πως πλέον θα καλούνται να πληρώσουν για κάθε τόνο 35 ευρώ περισσότερα από όσα πλήρωναν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα αντί 8 ευρώ τον τόνο, το κόστος θα αυξηθεί στα 43 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου οι αυξήσεις στα τέλη για τα σκύβαλα θα μπουν από φέτος στους λογαριασμούς για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Ενδεικτικά ο Δήμος Έγκωμης για το 2018 θα αυξήσει τα τέλη μόλις 5 ευρώ

 
Οι Δήμαρχοι επισημαίνουν πως στην προσπάθεια τους να μην μετακυλιστεί όλο το κόστος στους πολίτες εξετάζουν το ενδεχόμενο για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που θα μειώσει αρκετά το κόστος.
 
Υπενθυμίζεται πως το ανάλογο κόστος για τους Δήμους της Επαρχίας Λεμεσού που μεταφέρουν τα σκύβαλα στην ΟΕΔΑ Λεμεσού είναι μόλις 19 ευρώ.
 

Δειτε Επισης

Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ