Καίγεται σήμερα η Κύπρος – Μέχρι και τους 40 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε χθες το απόγευμα σε ανακοίνωση της  για τη σημερινή μέρα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με το θερμόμετρο να αναμένεται να χτυπήσει 40 βαθμούς κελσίου.

Συγκεκριμένα, από τις 12:00 μ.μ μέχρι τις 17:00 θα ισχύσει κίτρινος συναγερμός λόγω των πολύ ψηλών θερμοκρασιών κυρίως στο εσωτερικό.

Ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν, το πρωί, µεταβλητοί ασθενείς, 3µποφόρ, για να καταστούν, από το µεσηµέρι και µετά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Ηθάλασσα θα είναι, το πρωί, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί, το απόγευµα, λίγοταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστείσταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.
 
Εξάλλου, ο Δήμος Λεμεσού στην προσπάθεια του να βοηθήσει το κοινό να αντιμετωπίσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τις επιπτώσεις από τον καύσωνα που επηρεάζει αυτές τις μέρες τη Λεμεσό, αλλά και  λόγω της κίτρινης προειδοποίησης που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, θέτει στη διάθεση του κοινού σήμερα 17-07-2018 μέχρι τις 5 το απόγευμα το Παττίχειο Κέντρο Ενηλίκων, στην αυλή του Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας και ξεκούρασης σε κλιματιζόμενο χώρο και θα προσφέρεται νερό από το Δήμο.
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση το κοινό μπορεί να αποταθεί στο τηλέφωνο 25355979
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες