Οι δημότες και επισκέπτες της Αγίας Νάπας μπορούν αν υποβάλουν τα παράπονα τους ηλεκτρονικά

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας από την εφαρμογή προγράμματος με τίτλο «Ενημερώνομαι, συμμετέχω, βελτιώνω τον Δήμο μου», που αφορά την ηλεκτρονική υποβολή παραπόνων από δημότες, επισκέπτες και εργαζόμενους.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «η ηλεκτρονική υποβολή παραπόνων «Ενημερώνομαι, συμμετέχω, βελτιώνω τον Δήμο μου» άρχισε από τα μέσα Ιουνίου του 2017 και πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης προβλημάτων και αιτημάτων των πολιτών. Η Αγία Νάπα είναι ο πρώτος Δήμος παγκύπρια που εφαρμόζει δημόσια υπηρεσία καταγραφής παραπόνων και στόχος μας είναι η υπηρεσία να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις, όπως είναι ο έλεγχος έκδοσης αδειών, απάντηση ενστάσεων και άλλα».
 
Εξηγώντας την εφαρμογή ο κ. Καρούσος είπε ότι «οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες ή εργαζόμενοι στην περιοχή, μπορούν μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής να ενημερώσουν τον Δήμο για κάποιο πρόβλημα, όπως βλάβες, κακοτεχνίες ή ακόμη και παρανομίες που παρατηρούν στην πόλη. Στη συνέχεια ακολουθώντας πέντε απλά ηλεκτρονικά βήματα, στέλνουν φωτογραφία και ακριβή θέση του ζητήματος και εάν επιθυμούν μικρό κείμενο περιγραφής».
 
Πρόσθεσε ότι «ο εντεταλμένος υπάλληλος του Δήμου προωθεί το μήνυμα στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία και αναλαμβάνει την επίλυση του προβλήματος. Μετά την καταχώρηση ο πολίτης έχει συνεχή ενημέρωση της κατάστασης του αιτήματος του και μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την εξέλιξη στην οποία βρίσκεται στο πρόβλημα ή εάν αυτό έχει διεκπεραιωθεί».
 
Ο κ. Καρούσος σημείωσε πως «από την έναρξη του προγράμματος έχουν μέχρι σήμερα υποβληθεί πέραν των 125 εισηγήσεων, προτάσεων και παραπόνων τα οποία έχουν επιλυθεί  άμεσα από τα αρμόδια Τμήματα του Δήμου. Κρίνουμε ότι το πρόγραμμα βοηθά πολύ τον Δήμο Αγίας Νάπας αφού είναι σαν να υπάρχουν εκατοντάδες παρατηρητές ντόπιοι και ξένοι, οι οποίοι μας ενημερώνουν για οποιοδήποτε πρόβλημα».
 
Δίνοντας ένα παράδειγμα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε Βρετανό τουρίστα ο οποίος παρατήρησε πριν λίγες μέρες ότι σε συγκεκριμένη παραλία υπήρχαν φύκια, ενημέρωσε το πρόγραμμα και μέσα σε λίγη ώρα η αρμόδια Υπηρεσία μετέβη στη περιοχή και καθάρισε την παραλία.
 
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα» είπε και απηύθυνε έκκληση «στο κόσμο της Αγίας Νάπας, δημότες, επισκέπτες και εργαζόμενους να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να βελτιώσουμε τον Δήμο, αφού οι πολίτες κυκλοφορούν σε χώρους που ενδεχομένως οι υπάλληλοι του Δήμου να μην επισκέπτονται συχνά. Θεωρώ ότι υλοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκείται με την καλή έννοια μια κάποια πίεση στον Δήμο να βελτιώσει ορισμένα πράγματα, είτε κακοτεχνίες, είτε καθαριότητα είτε ακόμα και μια καμένη λάμπα του δρόμου».
 
Σημείωσε ακόμα πως «κάθε καταχώρηση παρουσιάζεται αναλυτικά σε ξεχωριστή σελίδα, όπου εμφανίζονται η κατηγορία, η διεύθυνση, η ημερομηνία, η φωτογραφία, η περιγραφή, τα σχόλια των χρηστών, η θέση στο χάρτη και ο αριθμός των θετικών ψήφων που έλαβε. Στη σελίδα αυτή οι χρήστες μπορούν επίσης να σχολιάσουν, να δώσουν θετική ψήφο και να εκτυπώσουν την καταχώρηση».
 
Επίσης «μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει στον ειδικό χάρτη του Δήμου και να πληροφορηθεί για τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί και το στάδιο επίλυσης τους».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων