Ο νοσηλευτής που έδωσε πρωτιά και έκανε περήφανη την Κύπρο...

Την πρώτη θέση στα βραβεία “Patients Safety Awards-Recognizing and rewarding excellence in healthcare”, κατηγορία “Infection Prevention and Control”, κατέκτησε η Κύπρος με εργασία του νοσηλευτή της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και υποψηφίου διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ Στέλιο Ιορδάνου.
 
Ο Στέλιος Ιορδάνου, μιλώντας στον REPORTER ανέφερε ότι κάθε χρόνο στο Λονδίνο στέλνονται περίπου 1000 εργασίες, οι οποίες αξιολογούνται και στη συνέχεια μένουν 500. Στον τελικό περνούν μόλις 11 εργασίες και μια εξ’ αυτών ήταν η δική μας. Αυτές οι εργασίες έχουν να κάνουν με διάφορες κατηγορίες από τους διαγωνιζόμενους και η δική μας ήρθε πρώτη.
 
Αυτή είπε «είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει μέρος η Κύπρος και καταφέραμε να κερδίσουμε. Για τα συναισθήματα του είπε ότι νιώθει περηφάνια από τη μια, αλλά από την άλλη εξέφρασε την πικρία του γιατί παρότι εκπροσώπησε τη χώρα μας σε ένα διαγωνισμό αυτό έγινε με δικά του έξοδα και με σπατάλη του προσωπικού του χρόνου.
Ένιωσε ακόμα την ανάγκη να τονίσει ότι σε ένα καιρό που η δημόσια υγεία βάλλεται από παντού, φαίνεται η δουλειά που γίνεται και ιδιαίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου και εργάζεται.
 
Ευχαρίστησε ακόμα όσους τον στήριξαν στην προσπάθεια του και κυρίως τους επιβλέποντες του Δρα Βασίλιο Ραφτόπουλο, το Δρα Νίκο Μίντλεττον και η Δρα Ελισάβετ Παπαθανασόγλου αλλά και όλους τους εργαζόμενους στη ΜΕΘ Β' του Γενικού νοσοκομείου Λεμεσού.
 
Επίσης ευχαρίστησε τη σύζυγο του για την υπομονή της και την Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών(ΠΑΣΥΝΟ) για την υποστήριξη.
Τα αποτελέσματα είχαν ανακοινωθεί στις 9 Ιουλίου 2018, σε ειδική τελετή, στην πόλη Μάντσεστερ. Η εργασία του κ. Ιορδάνου με τίτλο “Should CDC’s recommendations for promptly removing unnecessary central venous catheters be enhanced?” αφορά σε πρόταση για τον εμπλουτισμό των συστάσεων του Centres for Disease Control and Prevention σχετικά με την πρόληψη των λοιμώξεων που σχετίζονται με τη χρήση του κεντρικού φλεβικού καθετήρα.
Συγκεκριμένα, προτείνεται ενίσχυση των οδηγιών με τη χρήση της τεχνικής περιφερικής αγγειακής προσπέλασης υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση, σε μια προσπάθεια να προληφθεί η χρήση, να μειωθούν οι μέρες χρήσης και να αφαιρείται έγκαιρα ο κεντρικός φλεβικός καθετήρας σε ασθενείς με φτωχό περιφερικό φλεβικό δίκτυο.
 
Τα Patients Safety Awards αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στον χώρο της υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας στους νικητές την ευκαιρία να επηρεάσουν με τις εργασίες τους θετικά όλες τις μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας.
 
Το Υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, συγχαίρει τον Στέλιο Ιορδάνου για το επίτευγμά του, που-όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση- τιμά την Κύπρο και τη νοσηλευτική στα δημόσια νοσηλευτήρια. 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»