Επικαλείται Τράγκολα και προειδοποιεί για νέο Μαρί ο Περδίκης

Επιστολή στη Βουλή με την οποία προειδοποιεί για κίνδυνο νέα έκρηξης, αυτή τη φορά στο Βαιλικό απέστειλε στη Βουλή ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη η Πυροσβεστική δια του διευθυντή της κ. Τράγκολα, κρούει για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τη συσσώρευση εύφλεκτων υλικών, την γειτνίαση τους με υλικά που μπορεί να προκαλέσουν εκρήξεις όπως είναι φιάλες ασετιλίνης και την γενική απρογραμμάτιστη συσσώρευση εύφλεκτων και εκρηκτικών υλικών γύρω από το τσιμεντοποιειο Βασιλικού και πάρα πολύ κοντά στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού
 
Μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής ο Πρόεδρος των Οικολόγων σημείωσε πως δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας αφού αυτή η επιστολή έρχεται «ενα χρόνο μετά από ένα φοβερό περιστατικό πρόκλησης πυρκαγιάς σε ελαστικά αποθηκευμένα στην περιοχή του Βασιλικού, λίγα χρόνια μετά από το τραγικό ατύχημα στο Μαρί».
 
Σύμφωνα με τον κύριο Περδίκη, «φαίνεται ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα διάθεσης εύφλεκτων αποβλήτων,  ιδιαίτερα των χρησιμοποιημένων ελαστικών».
 
Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι σε μια περιοχή όπου δεν είναι κατάλληλα οργανωμένη, υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, όπως ξηρά χόρτα, υπάρχουν μεγάλοι σωροί, βουνά ολόκληρα, από κονιορτοποιημένα ελαστικά, πάνω στα οποία ανεβαίνουν φορτηγά για να πραγματοποιήσουν διάφορες εργασίες, με μεγάλο κίνδυνο ένας σπινθήρας ή μια αυτανάφλεξη να προκαλέσει ακόμα μια πυρκαγιά ή μια μεγάλη καταστροφή.
 
«Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε», τόνισε ο κ. Περδίκης «ότι αυτή η πολιτεία δεν διδάσκεται από τα λάθη της, δεν διδάσκεται τις τραγωδίες που βιώνει. Είναι φυσικό, ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία».
 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή που κατέθεσε ο διευθυντής της πυροσβεστικής κ. Τράγκολας, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι είναι βέβαιος ότι ο διευθυντής της πυροσβεστικής έστειλε την ίδια επιστολή και στην κυβέρνηση - εκτός από τη βουλή - αλλά φαίνεται να μην είχε ανταπόκριση σε βαθμό επίλυσης αυτών των μεγάλων προβλημάτων.
 
Να θυμηθούμε, είπε ο κ. Περδίκης, ότι στην περιοχή του Βασιλικού, προγραμματίζεται – για να μην πω ότι είχε ήδη προγραμματιστεί – η μεταφορά και των υποστατικών που βρίσκονται σήμερα στην παραλία της Λάρνακας, "δηλαδή των πετρελαιοδεξαμενών και των δεξαμενών γκαζιού και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία για τον ευπρεπισμό της περιοχής, για την οργάνωση της περιοχής και κυρίως η δημιουργία ενός πυροσβεστικού σταθμού». Δεν υπάρχει πυροσβεστικός σταθμός ο οποίος να μπορέσει να αντιμετωπίσει μίαν έκτακτη περίπτωση μεγάλου περιστατικού πυρκαγιάς, εξήγησε. «Μόνο εξαγγελίες ακούμε σε αυτή τη χώρα. Ακούσαμε και χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα μια εξαγγελία, αλλά στην πράξη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα» κατέληξε ο κ. Περδίκης.
 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων