Με του ψύλλου πήδημα στις Πρώτες Βοήθειες και πάλι τίγκα το ΤΑΕΠ του Γ.Ν.Λ.

Ένα διαχρονικό πρόβλημα που κατά καιρούς παρατηρείται στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των κρατικών νοσηλευτηρίων, και ειδικότερα αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, κάνει και πάλι την εμφάνισή του στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επείγοντων Περιστατικών(ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου της πρωτεύουσας.
 
Συγκεκριμένα, από χθες το απόγευμα-ένεκα της αυξημένης προσέλευσης ασθενών- το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας είναι υπερπλήρες, γεγονός που προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία σε όλους όσοι το επισκέπτονται, πονοκεφαλιάζοντας ταυτόχρονα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΤΑΕΠ.
 
Όπως υπέδειξε ο Αναπληρωτής Διευθυντής  των Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Αντρέας Ηλιάδης, το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι καθημερινό και δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.
 
«Το σπάνιο είναι να μην βλέπουμε ουρές έξω από το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, αυτό είναι το σπάνιο. Το σύνηθες είναι αυτό που συμβαίνει τώρα. Έχουμε κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις στον κόσμο για περιστατικά που δεν είναι επείγοντα, να μεταβαίνουν στα Εξωτερικά Ιατρεία», υπογράμμισε ο κ. Ηλιάδης.
 
Συναφώς, εξήγησε περαιτέρω πως το πρόβλημα δημιουργείται ένεκα της μαζικής προσέλευσης ασθενών, οι οποίοι θα μπορούσαν να μεταβούν στα Εξωτερικά Ιατρεία και όχι στις Πρώτες Βοήθειες, μιας και η φύση των όποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δεν επιβάλλει κάτι τέτοιο.
 
Υπενθύμισε επί τούτου, πως πλέον λειτουργούν Εξωτερικά Ιατρεία και κατά τις απογευματινές ώρες στο παλιό νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Κέντρο Υγείας των Λατσιών.
 
Πρόκειται, σημείωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για μια κάκιστη συνήθεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κοσμοσυρροή στο ΤΑΕΠ, τόσο το πρωί, όσο και το μεσημέρι και το βράδυ.
 
Αγανακτισμένος ο κόσμος
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ πάντως, πολίτης που ανέμενε για να εξεταστεί παρουσιάστηκε έντονα ενοχλημένος από την όλη κατάσταση.
 
«Έρχονται τα ασθενοφόρα, τα κρεβάτια μέσα είναι κατειλημμένα, οι γιατροί μέσα πότε ένας πότε δυο… Πότε να προλάβουν; Ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ. Πριν δυο μήνες ήταν μέσα, είχε μολύνσεις, το μηχάνημα είναι σπασμένο και δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Ζήτησα να μας δώσουν παραπεμπτικό να πάμε νοσοκομείο έξω και μας είπαν δεν γίνεται. Μόνο για τους επώνυμους γίνονται αυτά τα πράγματα; Αν είναι μόνο για τους επώνυμους να ξέρουμε γιατί πληρώνουμε αυτή την Δημοκρατία. Τα δισεκατομμύρια είναι για τις τράπεζες; Για την υγεία δεν έχει τίποτα; Έλεος πλέον»!
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»