Ανέλαβαν δράση οι γονείς για να μην την… πληρώσουν τα παιδιά

Με τους γονείς στη Μέση Εκπαίδευση να ακούνε τις θέσεις καθηγητών και Υπουργού Παιδείας, τους γονείς στη δημοτική εκπαίδευση να τάσσονται υπέρ του εξορθολογισμού-όπως αυτός οριοθετήθηκε από τον υπουργό Παιδείας-, και τον Κώστα Χαμπιαούρη να ετοιμάζεται να απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς για διάλογο με συγκεκριμένη ατζέντα, εντείνονται οι προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης που έχει ξεσπάσει στον τομέα της παιδείας.
 
Το πρωί, η ηγεσία της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης είχε συνάντηση  με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθεί και με τον Κώστα Χαμπιαούρη.
 
Όπως ανέφερε μιλώντας στον REPORTER ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κυριάκος Νικηφόρου, κατά τη συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα.
 
«Ακούσαμε τους φίλους της ΟΕΛΜΕΚ σε αυτά που μας είπαν. Κάναμε ανταλλαγή απόψεων, θα συναντηθούμε και με τον Υπουργό και θα αποφασίσουμε μετέπειτα πώς θα χειριστούμε τα θέματα», υπέδειξε ο κ. Νικηφόρου.
 
«Θα επεξεργαστούμε όσα ακούσαμε το πρωί στην ΟΕΛΜΕΚ», συνέχισε, «θα μεταφέρουμε στον Υπουργό κάποιες εισηγήσεις και σκέψεις. Εισηγήσεις που θα επιτρέπουν να λειτουργήσουμε σε ρόλο πυροσβέστη. Αναλόγως των αποτελεσμάτων της συνάντησής μας  με τον υπουργό, θα δούμε πώς θα χειριστούμε το θέμα».
 
«Δεν θέλουμε», τόνισε, «να ρίξουμε λάδι στη φωτιά, αλλά να μπούμε σε ένα διάλογο. Οι προσπάθειες μας θα είναι για το καλό των παιδιών μας».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο οποίος συνεδρίασε χθες σε παγκύπριο επίπεδο, αποφάσισε ότι ομόφωνα στηρίζει τον εξορθολογισμό που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας.
 
 
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης τόνισε πως θα απευθύνει πρόσκληση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και στους γονείς να προσέλθουν σε διάλογο με συγκεκριμένη ατζέντα, και συγκεκριμένα:  
 
*Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα.
 
*Τις επισημάνσεις των εκθέσεων που έχουν κατά νου.
 
*Της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή.
 
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο στη βάση των οποίων γίνεται η στελέχωση των σχολείων, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι τον προσεχή Σεπτέμβρη για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Ακόμη και αυτά, μαζί με πολλά άλλα, είμαστε πρόθυμοι να μπούμε σε έναν ανοιχτό διάλογο, χωρίς να αποσύρουμε τις αποφάσεις του Υπουργικού διότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, δεν είναι αρμοδιότητα μου», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.
 
Διαμήνυσε, παράλληλα, ότι την εκπαιδευτική πολιτική την έχει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, καθιστώντας σαφές ότι δεν θέλει να σκέφτεται πως θα πληρώσουν τη νύμφη τα παιδιά, κατά την έκφρασή του.
 
«Αυτό είναι πολύ σκληρό μέτρο, να περιμένουμε τον Σεπτέμβρη τη στιγμή που έχουμε δυο μήνες στη διάθεση μας για να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα, κάτι για το οποίο συμφωνούν όλοι ότι χρειάζεται ο εξορθολογισμός», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.   

Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχεται από τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή την Έκθεσή του, έδωσε εξάλλου ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου