Πόρτα εκπαιδευτικών στον Χαμπιαούρη – Διακόπτουν κάθε επαφή μαζί του

Κουφώνεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στις συντεχνίες των εκπαιδευτικών και τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη,  με αφορμή τις προτάσεις του Υπουργού Παιδείας για εξορθολογισμό τους εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία.

Σε κοινή ανακοίνωση την  οποία εξέδωσαν σήμερα, ΠΟΕΔ -ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ, έπειτα από συνάντηση που είχαν  και κατά την οποία ανασκόπησαν τη διαμορφωθείσα κατάσταση  αναφέρουν πως θεωρούν  αναξιόπιστο συνομιλητή τον  Υπουργό Παιδεία και ότι διακόπτουν κάθε επαφή μαζί του.
 
Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Κώστας Χαμπιαούρης, κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που δέχεται από τους εκπαιδευτικούς, αρκέστηκε να πει ότι απηύθυνε πρόσκληση τόσο στην ΠΟΕΔ, όσο και στην ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ να προσέλθουν αύριο στο τραπέζι του διαλόγου και βρίσκεται εν αναμονή της απάντησής τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χτυπούν ακόμα πιο δυνατά τα τύμπανα πολέμου στην εκπαίδευση
 
Σημειώνεται ότι οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών θα παρακαθίσουν εκ νέου σε κοινή συνεδρία την ερχόμενη Δευτέρα για καθορισμό των παραπέρα  βημάτων τους.

Δείτε αυτούσια την κοινή ανακοίνωση των εκπαιδευτικών συντεχνιών:

«Οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με τον δήθεν εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού έργου στο Δημόσιο Σχολείο είναι, τουλάχιστον, απαράδεκτες, προκλητικές και συνεπώς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις. Θεωρούμε ότι ούτε από την Πολιτεία και την Κοινωνία θα πρέπει να γίνουν ανεχτές και αποδεχτές τέτοιες αντιδημοκρατικές, ετσιθελικές και προκλητικές αποφάσεις, οι οποίες τεχνηέντως δεν ξεκαθαρίστηκαν επίσημα μέσα από τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις τους. Αποφάσεις που, δυστυχώς, δεν αφήνουν οποιοδήποτε περιθώριο συζήτησης.

Οι πιο πάνω αποφάσεις λήφθηκαν μονομερώς, χωρίς να προηγηθεί ο ενδεδειγμένος και νομοθετικά ρυθμισμένος θεσμικός διάλογος σε οποιοδήποτε στάδιο. Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία φιμώνονται οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, οι οποίες παραγνωρίζονται προκλητικά και παράνομα.

 Το Δημόσιο Σχολείο διαλύεται εκούσια από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση, με αποφάσεις που πλήττουν πρωτόγνωρα την παρεχόμενη εκπαίδευση στα παιδιά και την αποκλειστική ευθύνη φέρει η παρούσα Κυβέρνηση.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ως πρώτη αντίδραση αποφάσισαν:

1.Την άμεση διακοπή οποιασδήποτε επαφής με τον συγκεκριμένο Υπουργό και το Υπουργείο Παιδείας, και θεωρούν τον κ. Χαμπιαούρη αναξιόπιστο συνομιλητή.

2. Τη σύγκληση έκτακτης κοινής συνεδρίας των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, στις 10:30 π.μ., για τον καθορισμό των επόμενων κοινών βημάτων, γεγονός που αναδεικνύει τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών.

3. Τέλος, σημειώνουμε εμφατικά ότι η αντίδραση και τα μέτρα των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων θα είναι ανάλογα των προκλητικών, απαράδεκτων και ατεκμηρίωτων  αποφάσεων».

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
«Έχουμε δει τα κενά και κάναμε διορθώσεις», απαντούν ΥΠΑΜ και ΕΦ για την έκθεση της Ελεγκτικής