Εταιρεία ταξί εφοδιάζεται με καύσιμα από τα κατεχόμενα

Οδηγοί ταξί συγκεκριμένης εταιρείας στην Κύπρο φαίνεται να εφοδιάζουν τα οχήματα τους με καύσιμα από τις κατεχόμενες περιοχές.

Συμφώνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η εταιρεία προέβη σε παραδοχή και επιβεβαιώθηκε από το Τμήμα Τελωνείων, ενώ καταγγέλλει τη Κυβέρνηση για αδιαφορία όσον αφορά το λαθρεμπόριο στα κατεχόμενα.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση του κινήματος:

Οδηγοί ταξί συγκεκριμένης εταιρείας προέβησαν σε παραδοχή ότι εφοδιάζονται με καύσιμα από το ψευδοκράτος, σύμφωνα με τα όσα επιβεβαιώνει το Τμήμα Τελωνείων στον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανησυχούμε ιδιαίτερα για τα καύσιμα που παρανόμως προμηθεύονται από τα κατεχόμενα οι καταναλωτές. Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι η περίπτωση της εν λόγω εταιρείας δεν είναι η μοναδική και πως πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν στα κατεχόμενα για προμήθεια καυσίμων.

Όπως διεφάνη στις αναλύσεις που έγιναν στα καύσιμα που προμηθεύτηκε η εταιρεία ταξί από τα κατεχόμενα, φαίνεται ότι η περιεκτικότητα σε θείο ήταν περισσότερη από τις προβλεπόμενες τιμές, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερους κινδύνους για την ατμοσφαιρική ρύπανση και κατά συνέπεια προκαλεί επιπτώσεις στην υγεία μας.

Το σκάνδαλο -που αποκαλύφθηκε μετά από ενέργειες του Πρόεδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη- έρχεται στην επιφάνεια και άλλη μια πτυχή, εκείνη των ευρύτερων οικονομικών επιπτώσεων, την οποία οι κυβερνώντες οφείλουν να δουν αρκετά σοβαρά, καθώς η πτώση της τουρκικής λίρας αποτελεί κίνητρο για πολλούς να σπεύδουν στα κατεχόμενα προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα.  

Με τις υπάρχουσες φορολογίες στην Κυπριακή Δημοκρατία στην τιμή των καυσίμων, "αναγκάζεται" το καταναλωτικό κοινό να προμηθεύεται παράνομα, αμφιβόλου ποιότητας πετρελαιοειδή από το ψευδοκράτος αλλά με τιμές 40% χαμηλότερα.

Παρά το ανήθικο και πολιτικά επιζήμιο στοιχείο σε αυτές τις αγορές που έπρεπε να ισχύει για κάθε Ελληνοκύπριο, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανταγωνισμού με τα κατεχόμενα σε μια σειρά προϊόντων όπως τα καύσιμα, τις υπηρεσίες, τα γεωργικά προϊόντα , τα φυτοφάρμακα και ούτω καθεξής .
 Η κυβέρνηση δυστυχώς  αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με το λαθρεμπόριο με τα κατεχόμενα με τη γνωστή αδιαφορία.
 
Διαβάστε επίσης:
 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών