Εταιρεία ταξί εφοδιάζεται με καύσιμα από τα κατεχόμενα

Οδηγοί ταξί συγκεκριμένης εταιρείας στην Κύπρο φαίνεται να εφοδιάζουν τα οχήματα τους με καύσιμα από τις κατεχόμενες περιοχές.

Συμφώνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η εταιρεία προέβη σε παραδοχή και επιβεβαιώθηκε από το Τμήμα Τελωνείων, ενώ καταγγέλλει τη Κυβέρνηση για αδιαφορία όσον αφορά το λαθρεμπόριο στα κατεχόμενα.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση του κινήματος:

Οδηγοί ταξί συγκεκριμένης εταιρείας προέβησαν σε παραδοχή ότι εφοδιάζονται με καύσιμα από το ψευδοκράτος, σύμφωνα με τα όσα επιβεβαιώνει το Τμήμα Τελωνείων στον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανησυχούμε ιδιαίτερα για τα καύσιμα που παρανόμως προμηθεύονται από τα κατεχόμενα οι καταναλωτές. Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι η περίπτωση της εν λόγω εταιρείας δεν είναι η μοναδική και πως πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν στα κατεχόμενα για προμήθεια καυσίμων.

Όπως διεφάνη στις αναλύσεις που έγιναν στα καύσιμα που προμηθεύτηκε η εταιρεία ταξί από τα κατεχόμενα, φαίνεται ότι η περιεκτικότητα σε θείο ήταν περισσότερη από τις προβλεπόμενες τιμές, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερους κινδύνους για την ατμοσφαιρική ρύπανση και κατά συνέπεια προκαλεί επιπτώσεις στην υγεία μας.

Το σκάνδαλο -που αποκαλύφθηκε μετά από ενέργειες του Πρόεδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη- έρχεται στην επιφάνεια και άλλη μια πτυχή, εκείνη των ευρύτερων οικονομικών επιπτώσεων, την οποία οι κυβερνώντες οφείλουν να δουν αρκετά σοβαρά, καθώς η πτώση της τουρκικής λίρας αποτελεί κίνητρο για πολλούς να σπεύδουν στα κατεχόμενα προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα.  

Με τις υπάρχουσες φορολογίες στην Κυπριακή Δημοκρατία στην τιμή των καυσίμων, "αναγκάζεται" το καταναλωτικό κοινό να προμηθεύεται παράνομα, αμφιβόλου ποιότητας πετρελαιοειδή από το ψευδοκράτος αλλά με τιμές 40% χαμηλότερα.

Παρά το ανήθικο και πολιτικά επιζήμιο στοιχείο σε αυτές τις αγορές που έπρεπε να ισχύει για κάθε Ελληνοκύπριο, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανταγωνισμού με τα κατεχόμενα σε μια σειρά προϊόντων όπως τα καύσιμα, τις υπηρεσίες, τα γεωργικά προϊόντα , τα φυτοφάρμακα και ούτω καθεξής .
 Η κυβέρνηση δυστυχώς  αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με το λαθρεμπόριο με τα κατεχόμενα με τη γνωστή αδιαφορία.
 
Διαβάστε επίσης:
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα
Παράνομες οι… κρατήσεις τραπεζιών για την Καθαρά Δευτέρα-Τα παρατράγουδα, το πρόστιμο και οι συστάσεις
Με σύνθημα «η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος» προσήλθαν στις κάλπες οι Ρώσοι της Λευκωσίας