Έκοψαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό (Βίντεο & Φωτο)

Φωτογραφίες/ Βίντεο: Αντρέας Λουκαΐδης
 
Άκρως συγκινητική ήταν η σημερινή εκδήλωση στον χώρο της Αγγλικής Σχολής στη Λευκωσία όπου παιδιά, αγόρια και κορίτσια έκοψαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό.
 
 
Τα μεν κορίτσια άφησαν να κοπούν 20 εκατοστά από τα μαλλιά τους, ώστε να γίνουν περούκες για παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο, τα δε αγόρια ξύρισαν τα κεφάλια τους συμβολικά για συμπαράσταση στα καρκινοπαθή παιδιά.  
 
Από τις 9.30 το πρωί, κάτω από τη μουσική του KissFm και με λιχουδιές από το Swiss Cottage, 12 κομμωτές από το Toni&Guy ανέλαβαν το κόψιμο και την φύλαξη των μαλλιών, εκφράζοντας πολλές φορές τον θαυμασμό τους για την προσφορά των παιδιών που έπαιρναν θέση στις καρέκλες τους.
 
 
Αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή 32 κορίτσια αλλά μέχρι τις 13.30 η συμμετοχή είχε ανέβει πολύ περισσότερο όπως και στα αγόρια.  Παράλληλα, έγινε δειγματοληψία από 18χρονους  για την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Καραϊσκάκειου και μάλιστα λήφθηκαν πάνω από 28 δείγματα.  
 

Παρούσα και η πρώτη κυρία, που δεν δίστασε να πάρει και η ίδια ψαλίδι για να κόψει τα μαλλιά μιας μαθήτριας, ευχαριστώντας τα παιδιά για την προσφορά αλλά και το παράδειγμα που δίνουν. 
 
 
Από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, η Πόπη Κανάρη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ανέφερε ότι τα μαλλιά που κόβονται δίνονται κάθε χρόνο από  εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει το Καραϊσκάκειο σε  ίδρυμα στη Αμερική το οποίο ετοιμάζει τις  περούκες που δίνονται σε καρκινοπαθή παιδιά όχι μόνο της Κύπρου αλλά όλου του κόσμου ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκείας.
 
 
Οι εισφορές που επίσης γίνονταν κατά την εκδήλωση θα δοθούν στο Καραϊσκάκειο  Ίδρυμα.
 

«Ορισμένες  χειρονομίες συμπολιτών μας, ιδίως όταν προέρχονται από νέους είναι ιδιαίτερα συγκινητικές και  ουσίας» είπε βλέποντας τα παιδιά στις καρέκλες των κομμωτών ο Επίτροπος Εθελοντισμού  Γιάννης Γιαννάκη.  «Τα μηνύματα που δίνουν στην κοινωνία είναι πολύ σημαντικά. Για τους νέους αυτής της ηλικίας η εμφάνιση είναι σημαντική.  Αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζουν εμφάνιση και μόδα,  αλλά η σκέψη τους είναι σε εκείνους που  περνούν δύσκολα».
 

 Την διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν από κοινού το Καραϊσκάκειο  Ίδρυμα και ο φιλανθρωπικός όμιλος  We Care We Help. Ο όμιλος δημιουργήθηκε από τρεις καθηγήτριες της Αγγλικής Σχολής, τις Νίκη Μελανίδου, Άντρη Κωνσταντίνου, και Εύη Πολυβίου.
 
 
Ο όμιλος έχει βοηθήσει άπορες οικογένειες στην ανακαίνιση των σπιτιών τους και τον Απρίλιο θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις ακόμα. Και οι τρεις καθηγήτριες δήλωσαν πολύ περήφανες για τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, ενώ οι μαθητές, μερικοί εκ των οποίων γνωρίζουν παιδιά με καρκίνο, δήλωσαν τη χαρά τους που είχαν την ευκαιρία να κάνουν κάτι για παιδιά που έχουν ανάγκη.
 
 
Μια μαθήτρια μας είπε χαρακτηριστικά «Τα δικά μας μαλλιά θα ξαναμεγαλώσουν σύντομα. Η σκέψη μας είναι με αυτά τα παιδιά που θα έχουν ξανά μαλλιά να χτενίσουν».
 
 
Δείτε ένα σύντομο βίντεο από την εκδήλωση: 
 

  
 

Δειτε Επισης

Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boieng-Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα