Το ευρωπαϊκό όνειρο κερδίζεται με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη, δήλωσε, την Τρίτη, ότι «μόνο με την ενεργό εμπλοκή των πολιτών μπορούμε να κερδίσουμε το ευρωπαϊκό όνειρο και να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον με το οποίο θα μπορέσουμε αποτελεσματικά να επιλύσουμε σοβαρά προβλήματα».
 
Σε παρέμβασή του στη 12η Συνεδρίαση της Ευρωβουλής των Νέων Κύπρου, ο κ. Γιαννάκη, είπε ότι «τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την διαδικασία διότι είναι η διασύνδεση των εθνικών κοινωνιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα πρέπει να ενημερώνουν, να μεταφέρουν, αλλά και να δημιουργούν συνέργειες μεταξύ των κοινωνιών και της Επιτροπής.
 
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «τον πιο σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία έχει ο Ευρωπαίος πολίτης, κι αν  θέλουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενδυναμωθεί και να είναι αποτελεσματική στην επίλυση προβλημάτων αυτό θα γίνει μόνο αν ο καθένας από εμάς ενεργοποιηθεί στα κοινά».
 
«Αν θέλουμε η Ευρώπη να είναι για τους πολίτες από τους πολίτες, τότε έχουμε ευθύνη ως κοινωνίες να συμβάλουμε με τη συμμετοχή μας σε διαβουλεύσεις, στις Ευρωεκλογές, στη διαμόρφωση πολιτικών, αλλά και στην πληροφόρηση, ώστε να υπάρξει η αναγκαία δυναμική παρουσία της Κοινωνίας των Πολιτών στη χάραξη πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού.
 
Ανέφερε πως «με τον ίδιο τρόπο τα κράτη μέλη θα πρέπει να εφαρμόσουν όλα αυτά για να υπάρχει και ομοιογένεια στην ενδυνάμωση της συμμετοχικής Δημοκρατίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
 
Υπέδειξε, καταλήγοντας, ότι «η  απάθεια και η μη συμμετοχή μειώνει τη Δημοκρατία και δεν βοηθά στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό».
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων