Πραγματοποιήθηκε η 24η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 η 24η Σύνοδος Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων (ΣΠΚΠ)υπό την Προεδρεία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητή Γιώργου Δημοσθένους και στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Στη συνεδρία της Συνόδου συμμετείχε, ύστερα από πρόσκληση του Προεδρείου της ΣΠΚΠ, και ο Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων & Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Καθηγητής Γ. Καψάλης. Τις εργασίες της Συνόδου φιλοξένησε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ). Τους Πρυτάνεις υποδέχθηκε ο Αντιπρόεδρος της Συνόδου και Πρύτανης του ΑΠΚΥ Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας.

Στην 24η συνεδρία της Συνόδου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν, η συνεργασία της Κοινοπραξίας Κυπριακών Βιβλιοθηκών και των Γραφείων Διασύνδεσης των οκτώ Πανεπιστημίων της Κύπρου με την αγορά εργασίας, η περαιτέρω εδραίωση της συνεργασίας της ΣΠΚΠ με την αντίστοιχη των ελληνικών πανεπιστημίων, οι εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα, καθώς και η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας της ΣΠΚΠ με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ρωσικών Πανεπιστημίων.

«Τα πανεπιστήμια της Κύπρου είναι συντεταγμένα στην ίδια κοινή πορεία, στην προσφορά ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών, στη διασφάλιση της ποιότητας, της αριστείας στη διδασκαλία και στην προώθηση της ερευνητικής δραστηριότητας με την παραγωγή νέας γνώσης, κατατάσσοντας την Κύπρο στον διεθνή χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» τόνισε ο Πρόεδρος της ΣΠΚΠ Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους.

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού υπογράμμισε την ανάγκη για «περαιτέρω ανάπτυξη της αγαστής συνεργασίας των πανεπιστημίων της Κύπρου και της Ελλάδας με απώτερο στόχο την ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον ελληνόφωνο χώρο, αλλά και για να καταστεί η Κύπρος διεθνές κέντρο εκπαίδευσης».

Ο Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, Καθηγητής Γ. Καψάλης σημείωσε ότι «η συνεργασία των δύο Συνόδων θα αποφέρει οφέλη για τα πανεπιστήμιά μας, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα».

Στην επόμενη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη, προσκλήθηκε και θα παραστεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ