Κραυγή απόγνωσης από τον Δήμαρχο Ιδαλίου - Η Κύπρος δεν θα αντέξει δεύτερο Μαρί

Δεν μπορεί η Κύπρος να αντέξει ένα δεύτερο Μαρί, αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του για το θέμα των ελαστικών στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος.
 
«Από την πρώτη στιγμή ως Δήμος Ιδαλίου εντοπίσαμε το πρόβλημα, προβήκαμε στα ανάλογα διαβήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες καλώντας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εκφέρει άποψη για το συγκεκριμένο θέμα. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες βράδυ από το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ και σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Φιλελευθέρου ότι ενώ υπάρχει και δικαστική απόφαση η μεταφορά των ελαστικών σε άλλο ασφαλισμένο χώρο  σκαλώνει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να μεταφερθούν τα ελαστικά σε ασφαλές μέρος», προσθέτει.
 
Ο Δήμαρχος Ιδαλίου προειδοποιεί ότι σε περίπτωση ανάφλεξης οι συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή αλλά και για το περιβάλλον θα είναι τεράστιες.
 
«Δεν μπορεί η Κύπρος να αντέξει ένα δεύτερο Μαρί. Η ασφάλεια των περιοίκων και η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα. Είναι απίστευτο να ζούμε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα όπου ενώ ο ίδιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από διαβήματα μας ανέλαβε πρωτοβουλία πριν από ένα χρόνο όπου και δόθηκαν υποσχέσεις ότι ήταν θέμα ημερών να φύγουν τα ελαστικά και ενώ έχει παρέλθει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ελαστικά να παραμένουν εκεί λόγω της γραφειοκρατίας που υπάρχει στον τόπο μας», συμπληρώνει.
 
Αναφέρει, τέλος, ότι είναι φανερό ότι η γραφειοκρατία που υπάρχει στην Κύπρο μπλοκάρει και δημιουργεί αδιέξοδα ακόμα και σε δικαστικές αποφάσεις.

Δειτε Επισης

Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική