Το ΤΕΠΑΚ στην 59η θέση στη νέα λίστα διεθνούς κύρους κατάταξης

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιο Κύπρου, αφού σύμφωνα με τις διεθνείς αναγνωρίσεις κατατάσσεται στην 59η θέση στη νέα λίστα διεθνούς κύρους κατάταξης, Times Higher Education Young University Rankings 2018, που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου.
 
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το ΤΕΠΑΚ αναφέρει πως είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η εν λόγω κατάταξη "είναι σημαντικά ψηλότερη από την περσινή, στην οποία βρισκόταν στην 88η θέση".
 
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας του, έχει επιτύχει να συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην παγκόσμια κατάταξη Young University Rankings 2018, παλαιότερα γνωστή ως THE 150 Under 50 Rankings.
 
Σημειώνεται ότι το ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται πρώτο ανάμεσα σε όλα τα ελληνόφωνα πανεπιστήμια, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «Ετεροαναφορές», γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη μεγάλη απήχηση του επιστημονικού έργου που παράγει διεθνώς. Στην εν λόγω λίστα το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατατάσσεται στην 62η θέση και το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 64η θέση.
 
Η λίστα Times Higher Education Young University Rankings 2018. η οποία φέτος περιλαμβάνει τα 250 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια παγκοσμίως με λιγότερο από 50 χρόνια ζωής, χρησιμοποιεί τους ίδιους αυστηρούς και απαιτητικούς 13 δείκτες απόδοσης όπως χρησιμοποιούνται και στη βασική λίστα των THE World University Rankings.
 
Τα πανεπιστήμια που περιλαμβάνονται επιδεικνύουν υψηλά επίπεδα απόδοσης στους τομείς Διδασκαλίας, Έρευνας, Μεταφοράς Τεχνογνωσίας, και Διεθνούς Εικόνας και Προοπτικής.
 
Ωστόσο, η μεθοδολογία έχει αναπροσαρμοστεί, έτσι ώστε η φήμη και η παράδοση να μετρά λιγότερο και να αντικατοπτρίζονται καλύτερα τα ειδικά χαρακτηριστικά των νέων Πανεπιστημίων.
 
Επιπρόσθετα, το ΤΕΠΑΚ καταλαμβάνει την 14η θέση ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια τελευταίας γενιάς που περιλαμβάνονται στην κατάταξη THE Young University Rankings 2018: Millennial Universities στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα 36 παγκοσμίως κορυφαία Πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν από το έτος 2000 έως σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα καταγγέλλει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση
Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό