Οι Σομαλοί πειρατές, η φυλή των Μαλόζι και το ψευδοκράτος σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου (pics)

Τι κοινό μπορεί να έχει η Μπάντζαπ μια ινδική επαρχία στα σύνορα με το Πακιστάν, η φυλή των Μαλόζι, τα νησιά Τσάγκος στη μέση του πουθενά στον Ινδικό Ωκεανό, το Λιμάνι της Brava, ορμητήριο των Σομαλών πειρατών και το ψευδοκράτος;
 
Ανήκουν στην CONIFA και συμμετείχαν στο παγκόσμιο, όπως το ονομάζουν Κύπελλο Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών ή αντιμουντιάλ καλύτερα, που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και που φέτος έλαβε χώρα στο Λονδίνο.
 
Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική οργάνωση που αριθμεί 47 μέλη που δεν αναγνωρίζονται από την FIFA, με τα πλείστα από αυτά να μην τυγχάνουν καμίας αναγνώρισης ούτε από τη διεθνή κοινότητα.
Το ψευδοκράτος στην προσπάθεια που κάνει για αναγνώριση, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης και συμμετέχει αδιάλειπτα στα τουρνουά που διεξάγονται.
 
Μάλιστα στο πιο πρόσφατο, αυτό που ολοκληρώθηκε το Σάββατο έφθασε μέχρι τον τελικό του τουρνουά όπου αντιμετώπισε την Καρπατάλια ή Υπερκαρπαθεία.
Η Υπερκαρπαθεία είναι μια περιοχή στο δυτικό άκρο της Ουκρανίας, στην οποία ζει μια μειονότητα 150 χιλιάδων Ούγγρων που ζητά αυτονομία από τη χώρα.
 
Εξάλλου, το αίτημα της μειονότητας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της ακροδεξιάς στην Ουγγαρία που εκφράζεται από τον Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων ως πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στο ζήτημα και οι δηλώσεις του ήταν η αιτία για τη ρήξη ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στον αγώνα για τον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στην περιοχή του Enfield στο Λονδίνο, το ψευδοκράτος αναδείχθηκε ισόπαλο 0-0 με την Υπερκαρπαθεία και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι με την ουγγρική μειονότητα της Ουκρανίας να επικρατεί με 3-2.
 
Επισημαίνεται πως η κυπριακή ομογένεια του Λονδίνου προέβη σε διάφορα διαβήματα ώστε να απαγορευθεί στο ψευδοκράτος η συμμετοχή στο εν λόγω τουρνουά ποδοσφαίρου χωρίς επιτυχία.
Τους αγώνες της ομάδας του ψευδοκράτους στο Enfield παρακολούθησαν πολλοί Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι που ζουν στο Λονδίνο κρατώντας σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια διοργάνωση που αφορούσε όμως περιοχές που ανήκουν γεωγραφικά στην Ευρώπη διεξήχθη πέρυσι στα κατεχόμενα. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα