Ζητά διοικητική έρευνα η ΠΟΕΔ για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικού

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) με επιστολή της στην Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητεί όπως προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, στη διεξαγωγή Διοικητικής Έρευνας στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για πιθανή διαρροή προσωπικών δεδομένων του εκπαιδευτικού που τέθηκε, αρχικά, κάτω από τη διαδικασία διοικητικής έρευνας και στη συνέχεια αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί και πειθαρχική έρευνα για ενδεχόμενη πειθαρχική ευθύνη σε σχέση με το ατυχές περιστατικό στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού στις 11 Μαΐου 2018.
 
Θεωρούμε, σημειώνεται στην επιστολή που απεστάλη στην Επίτροπο Διοικήσεως, ότι η διεξαγωγή Διοικητικής Έρευνας από την πλευρά σας είναι επιβεβλημένη, ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει εάν και με ποιο τρόπο έχουν διαρρεύσει από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κάτι, που αν έγινε μπορεί να θεωρηθεί και ως προσπάθεια επηρεασμού της διεξαγόμενης πειθαρχικής έρευνας.
 
"Σας παραπέμπουμε προς επιβεβαίωση των δικαιολογημένων ανησυχιών μας, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» με ημερομηνία κυκλοφορίας 18 Μαΐου 2018, με τον τίτλο «Με βαρύ ιστορικό ο δάσκαλος...», αλλά ταυτόχρονα θέτουμε υπόψη σας και άλλες δημόσιες αναφορές τόσο από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ όσο και από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων, που αναπαρήγαγαν το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Όλο το σχετικό υλικό το έχουμε συγκεντρώσει και μπορούμε να σας το παραδώσουμε εάν μας το ζητήσετε", προστίθεται.
 
Την ίδια ώρα, μεταφέρουμε τις βάσιμες και δικαιολογημένες ανησυχίες του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, σημειώνεται, ως προς την ορθή φύλαξη των Δεδομένων Προσωπικού τους Χαρακτήρα που φυλάσσονται στους Προσωπικούς τους Φακέλους στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κατά πόσο σε αυτούς έχουν πρόσβαση αρμόδια ή ακόμα και αναρμόδια άτομα, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαρρεύσουν ψευδή ή αληθή στοιχεία των εκπαιδευτικών οπουδήποτε.
 
"Σας παρακαλούμε θερμά όπως πέρα από τη Διοικητική Έρευνα που θα θέλαμε να γίνει από το Γραφείο σας, είμαστε βέβαιοι ότι θα προβείτε σε όλες τις δέουσες ενέργειες που θα κρίνετε απαραίτητες σε σχέση με την πιο πάνω αναφορά μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και εν αναμονή της διεξαγωγής της έρευνάς σας και της απάντησης που θα έχουμε", καταλήγει η επιστολή της ΠΟΕΔ προς την Επίτροπο Διοικήσεως.
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας