Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για διαμόρφωση Συστήματος Αξιολόγησης

Την εξαγγελθείσα πρόθεση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στη διαμόρφωση νέου Συστήματος Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών, χαιρετίζει, σε ανακοίνωση της, η Οργάνωση Επιθεωρητών Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΟΕΔΕ).

«Είναι με συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την παρεκτραπείσα συζήτηση στον χώρο της εκπαίδευσης. Μια συζήτηση που, με τον τρόπο που διεξάγεται, όχι μόνο δεν επιλύει κανένα από τα υφιστάμενα προβλήματα αλλά αντίθετα προσθέτει νέα και δημιουργεί επιπρόσθετη αναστάτωση και ανησυχία στα σχολεία μας αλλά και στον πολίτη», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι ως Επιθεωρητές Δημοτικής Εκπαίδευσης, αντικρούουν κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια που άμεσα ή έμμεσα αφήνει σκιές στον επαγγελματισμό τους και στο έργο που επιτελούν.

«Κάτω από αντίξοες συνθήκες και έχοντας στα χέρια μας ένα απηρχαιωμένο περιοριστικό θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται αναλλοίωτο από το 1976, προσπαθούμε να διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε τη σύγχρονη πολυπλοκότητα στον χώρο εργασίας μας. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να πούμε ότι είμαστε οι μόνοι ίσως επαγγελματίες σήμερα που καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας το έργο μας, με εργαλεία και εφόδια της δεκαετίας του ’70. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που χαιρετίζουμε την εξαγγελθείσα πρόθεση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στη διαμόρφωση νέου Συστήματος Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών», προσθέτει.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι ένα τέτοιο σύστημα προσδοκούν ότι θα εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο και θα τους δώσει επιτέλους όλα εκείνα τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτει σήμερα η Επιστήμη της Αξιολόγησης, τα οποία ζητούσαν εδώ και δεκαετίες ως Επιθεωρητές, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά πολλά από τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις που ταλανίζουν σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.

«Στη σχετική πρόσκληση που μας απηύθυνε ο Υπουργός, ασφαλώς και θα ανταποκριθούμε θετικά, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις, όπως άλλωστε το έχουμε πράξει επανειλημμένα και στο παρελθόν κάτω από παρόμοιες συνθήκες, χωρίς όμως να έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Προσδοκούμε αυτή τη φορά, με τη στήριξη όλων, η κατάληξη να είναι θετική. Καταληκτικά, εκφράζουμε τη στήριξή μας στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και στις προσπάθειες που καταβάλλει για να συνεχίσει και να επεκτείνει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», συμπληρώνει.

Αναφέρει, ακόμη, ότι ως Οργάνωση θα συνδράμουν καθηκόντως και στο μέτρο του δυνατού σε αυτές τις προσπάθειες.

«Ταυτόχρονα κάνουμε έκκληση σε όλους ανεξαίρετα τους εμπλεκόμενους με τα θέματα παιδείας, θεσμούς και φορείς, να παραμερίσουμε όλοι όλα εκείνα που πιθανό να μας χωρίζουν και να επικεντρωθούμε στα σημαντικά που πρέπει να μας ενώνουν, ώστε μέσα από συναίνεση, σύνθεση, εποικοδομητικές προτάσεις, τεκμηρίωση, αλληλοσεβασμό, νηφαλιότητα και καθαρό μυαλό, να μπορέσουμε επιτέλους να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Αυτό ας είναι το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί από όλους μας. Το χρωστούμε στην πατρίδα μας», καταλήγει.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας