“Youth Empowered”: Γέφυρα Σταδιοδρομίας για τους Νέους της Κύπρου

Ένα καινοτόμο, εξαιρετικό πρόγραμμα για τους νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, έφερε από τον περασμένο Δεκέμβριο -όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά- στο νησί μας η Α/φοι Λανίτη και η Coca-Cola, σε συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα φορέων, εταιρειών και οργανισμών, που αποτελούν το δίκτυο συνεργατών τους. Μετά την επιτυχία που σημείωσε το “Youth Empowered” στην πρωτεύουσα, φαίνεται πως ήρθε ο καιρός να επαναληφθεί και ενδεχομένως να γίνει το must-attend πρόγραμμα για τους νέους του τόπου μας.


Για την Α/φοι Λανίτη και την Coca-Cola, όπως και για το πρόγραμμα “Youth Empowered”, αυτό καθεαυτό, η νέα γενιά αποτελεί το μέλλον της Κύπρου, στο οποίο θα πρέπει να δοθούν όλα τα απαραίτητα εφόδια, γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης κι ανέλιξης. Συγκεκριμένα, για την Α/φοι Λανίτη και την Coca-Cola το “Youth Empowered” αποτελεί πρόκληση και στόχο στην αξιέπαινη προσπάθεια των επιχειρήσεων να υποστηρίξουν τους νέους στο μέλλον που τους αξίζει.


Το πρώτο “Youth Empowered” στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο  στη Λευκωσία και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Φιλοξένησε περισσότερους από 140 νέους εκτός αγοράς εργασίας και τους παρείχε επαγγελματικές δεξιότητες, γνώσεις και δικτύωση, καθώς και πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης σε διάφορους τομείς της κυπριακής αγοράς. Πέρα από το θεωρητικό και συμβουλευτικό κομμάτι του προγράμματος, πέντε συμμετέχοντες του “Youth Empowered” της Λευκωσίας βρήκαν θέση εργασίας μέσα από το δίκτυο συνεργατών του προγράμματος και της Α/φοι Λανίτη και Coca-Cola, ενώ υπήρξε και μία συμμετοχή σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης. Το “Youth Empowered”, λοιπόν, δεν παρείχε μόνο γνώση και δεξιότητες σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και άμεση επικοινωνία των συμμετεχόντων με ένα δυναμικό δίκτυο επαφών. Για πρώτη φορά στην Κύπρο, πολλές εταιρείες και οργανισμοί ένωσαν εθελοντικά τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα δυνατό και μεγάλο δίκτυο γνώσης, ανθρώπων και επαφών, το οποίο αποτέλεσε μέντορα και οδηγό της νέας γενιάς της Κύπρου, ως προς την αναζήτηση επαγγελματικών διεξόδων κι ευκαιριών.


Με δωρεάν συμμετοχή, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και ομιλίες σημαντικών στελεχών των κυπριακών επιχειρήσεων, καθώς και να συμμετέχουν σε workshops με μέντορες, αντλώντας πολύτιμες επαγγελματικές συμβουλές. Το πρόγραμμα διήρκησε συνολικά 3 μέρες και μέσα από αυτό, πέρα από την παρακολούθηση παρουσιάσεων και ομιλιών, οι νέοι είχαν τη δυνατότητα να δικτυωθούν και να έρθουν σε επαφή με στελέχη των εταιρειών της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola, που τους βοήθησαν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας. Οι μέντορες, από την άλλη, με τους οποίους δούλεψαν οι συμμετέχοντες, παρείχαν στους νέους διάφορες κατευθυντήριες γραμμές, εισηγήσεις, συμβουλές και γενικότερα καθοδήγηση, ώστε να μπορέσουν να χτίσουν την ατομική αλλά κι επαγγελματική εικόνα τους.


Το φετινό πρόγραμμα “Youth Empowered”, ακόμη πιο δυναμικό κι οργανωμένο, έρχεται στη Λεμεσό 5-7 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ και προσκαλεί τους νέους ηλικίας 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, να συμμετάσχουν και να αδράξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και δεξιότητές τους, κερδίζοντας δικτύωση και διεκδικώντας με επιτυχία και όραμα το επαγγελματικό τους μέλλον. Το πρόγραμμα αφορά, επίσης, τους φοιτητές που θέλουν να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και γνώσεις και να ενημερωθούν για μελλοντικές ευκαιρίες απασχόλησης και για τις επιλογές που έχουν εντός Κύπρου.
Πολλές εταιρείες και οργανισμοί, από ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, ενώνουν εθελοντικά τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα ευρύ δίκτυο γνώσης, ανθρώπων και επαφών. Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, της Ένωσης Δήμων και του Οργανισμού Νεολαίας ενώ οργανισμοί και εταιρείες όπως οι CIM, ΑΝΤ1, ΙΝBusiness, ΕΥ, Microsoft, Delema ΜcCANN, CYTA, Cyprus Marketing Youth Society, ergodotisi.com, ΑΚΤΗ, Gloria Jeans και GrantXpert Consulting, συνθέτουν ένα δυναμικό δίκτυο επαφών.
 
Τα πλεονεκτήματα των νέων που θα συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα “Youth Empowered” είναι τα ακόλουθα:

  • Cyprus Institute of Marketing: 1 ολική υποτροφία για το πρόγραμμα “Marketing Studies” (1 Year, Diploma) αξίας 4.500 ευρώ στο Cyprus Institute of Marketing
  • Cyprus Institute of Marketing: 1 μερική υποτροφία (50%) για το 1ο έτος του προγράμματος “Accounting & Finance” (3 Years, BA) του University of West London στο Cyprus Institute of Marketing (CIM)
  • EY: 2 θέσεις internship στην EY Κύπρου
  • Delema McCann Cyprus:1 paid internship για περίοδο 6 μηνών στην εταιρεία
  • ΑΚΤΗ: 3 θέσεις internship τον Ιούλιο για εκπαίδευση/συμμετοχή σε συγκεκριμένες δράσεις δικτύωσης της ΑΚΤΗΣ
  • ΑΚΤΗ: 1 θέση internship στο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας της ΑΚΤΗΣ, τον ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ
  • ΑΚΤΗ: 5 συμμετοχές στο 3ήμερο Διεθνές Εργαστήριο MELTEMI στην Πάφο
  • Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου: 1 συμμετοχή στο πρόγραμμα “The Steamers”
  • Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου: 3 συμμετοχές σε σεμινάρια του Προγράμματος Ενδυνάμωσης της Επιχειρηματικότητας των Νέων, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου
  • Cyprus Marketing Youth Society (CyMYS): 5 συμμετοχές σε 2 εσωτερικά σεμινάριά του
 
Στόχος του “Youth Empowered” είναι να δώσει σε 3.000 νέους, μέχρι το 2020, τα απαραίτητα εφόδια κι εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να διεκδικήσουν το μέλλον που πραγματικά τους αξίζει, επιτυγχάνοντας θετικές αλλαγές στην επαγγελματική τους ζωή. Αποτελεί, δε, γέφυρα σταδιοδρομίας για τους νέους στον κόσμο των επιχειρήσεων, της απασχολησιμότητας και της κυπριακής αγοράς εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, κάντε κλικ εδώ: www.youthempowered.com.cy
Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Οργανωτές: Α/φοι Λανίτη & The Coca-Cola Company, Υπό την Αιγίδα των: Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ένωσης Δήμων Κύπρου, Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Υποστηρικτές: CIM, ΕΥ, Microsoft, Delema McCann, Cyta, CyMYS, Gloria Jean’s, ΑΚΤΗ, GrantXpert, Χορηγοί Επικοινωνίας: Ant1, INBusiness, Συντονισμός: IMH
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ - τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονική διεύθυνση: events@imhbusiness.com
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση