Δωρεάν φοίτηση και φέτος για όλους στα Θερινά σχολεία

Μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου θα λειτουργήσουν και φέτος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Θερινά Σχολεία Η φοίτηση είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά ενώ πρόγευμα θα παρέχεται μόνο στα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη και των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση και λαμβάνουν σίτιση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
 
Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι «το Πρόγραμμα των Θερινών Δημόσιων Σχολείων θα λειτουργήσει αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων για τις θερινές διακοπές και θα διαρκέσει συνολικά 25 εργάσιμες μέρες και συγκεκριμένα από τις 25 Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 27 Ιουλίου 2018.
 
Κατά τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν ως θερινά 24 Δημοτικά Σχολεία και έξι Νηπιαγωγεία, σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες, που θα καλύπτουν και τις πέντε επαρχίες.
Επίσης, θα λειτουργήσει και το Δημοτικό/Νηπιαγωγείο του Μακάρειου Νοσοκομείου με ένα τμήμα, για να εξυπηρετήσει παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου.
 
 Προτεραιότητα εισδοχής στα Θερινά Δημόσια Δημοτικά Σχολεία θα έχουν τα παιδιά τα οποία προέρχονται από δυσμενές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.
 
 Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι γονείς θα έχουν, όπως και πέρσι, την ευκαιρία να επιλέξουν το θερινό σχολείο στο οποίο επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους, το οποίο δεν ήταν απαραίτητα το σχολείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση στα Θερινά Δημόσια Σχολεία «θα εφαρμοστεί ένα πολύ καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα είναι  συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα, τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών».
 
Συγκεκριμένα, τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν την ημέρα τους στο σχολικό περιβάλλον (από τις 7:45 π.μ. μέχρι και τη 1:05 μ.μ.), απασχολούμενα με δημιουργικές  δραστηριότητες, όπως: Εικαστική Έκφραση, Μουσική, Θέατρο, Φυσική Αγωγή, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Αγωγή Ζωής και άλλα.
 
Θα διοργανωθούν επίσης ομαδικά παιγνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καθώς και εκδρομές και επισκέψεις.
 
Για τη λειτουργία του Προγράμματος, το Υπουργείο Παιδείας, θα επιχορηγήσει λειτουργικά έξοδα των Θερινών Δημόσιων Σχολείων (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, αναλώσιμα υλικά εκπαιδευτικού και μη χαρακτήρα, μισθοί εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, κ.τ.λ.).
 
Τα Θερινά Δημόσια Σχολεία «θα στελεχωθούν τόσο με αδιόριστους εκπαιδευτικούς δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης και οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα Τελικά Μητρώα των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων όσο και από μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα είναι και με επί κεφαλής κάθε σχολείου».
 
Περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν στην έναρξη εγγραφών των παιδιών και τα κριτήρια επιλογής των μαθητών, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και άλλα περιέχονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας