ΠΑΣΥΚΙ: Είναι ακραίες, δυναμιτίζουν τον διάλογο οι τοποθετήσεις του Υπ. Υγείας

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η ΠΑΣΥΚΙ στα πλαίσια της κόντρας που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες με αφορμή το θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή και τις ευθύνες ή όχι των γιατρών.
 
Η ΠΑΣΥΚΙ σημειώνει πως παρά τις προσπάθειες να κατέβουν οι τόνοι αυτό δεν κατέστει δυνατό και καλεί τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου να αποφεύγει άτοπες και ακραίες, όπως τις χαρακτηρίζει τοποθετήσεις «που στοχεύουν στη δημιουργία αρνητικών επικοινωνιακών εντυπώσεων εναντίον των Ιατρών του Δημοσίου».
 
Επιπλέον η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καταδικάζει απερίφραστα φαινόμενα δεκασμού, χρηματισμού και δωροδοκίας δημοσίων Υπαλλήλων που όπως σημειώνει ρυθμίζονται ποινικά.
 
Τέλος η συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών καλεί τον Υπουργό να προχωρήσει στην άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για το περιεχόμενο της Συμφωνίας της 28ης Ιουλίου 2017  μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΥΚΙ, αναφορικά με την αξιολόγηση των Ιατρών.
 
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ
 
Καλούμε άμεσα τον έντιμο Υπουργό Υγείας, όπως αποφεύγει άτοπες και άκαιρες τοποθετήσεις οι οποίες στοχεύουν στην δημιουργία αρνητικών επικοινωνιακών εντυπώσεων εναντίον των Ιατρών του Δημοσίου.
 
Πληροφορούμε τον Έντιμο Υπουργό Υγείας ότι αναφορικά με το θέμα του δεκασμού, χρηματισμού και δωροδοκίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, η κείμενη εν ισχύ Νομοθεσία, την ρυθμίζει ποινικά.  Επιπλέον η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καταδικάζει απερίφραστα τέτοια αήθη φαινόμενα παραβίασης της νομοθεσίας, όπου και αν παρατηρούνται.
 
Έντιμε κύριε Υπουργέ Υγείας, ως ο πολιτικός μας προϊστάμενος και εργοδότης μας, θα ήταν σοφών και πρέπων να προχωρούσατε στην άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για το περιεχόμενο της Συμφωνίας της 28ης Ιουλίου 2017  μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΥΚΙ, αναφορικά με την αξιολόγηση των Ιατρών.
 
Επίσης, θεωρούμε ότι είναι καθήκον σας, όπως απαντήσετε ως ο πολιτικός μας προϊστάμενος, σε συγκεκριμένο βουλευτή, ο οποίος με ρατσιστικό τρόπο έχει κάνει αναφορά σε μεγάλη μερίδα ιατρών, απαξιώνοντας τις γνώσεις τους και την επάρκεια τους με βάση τις χώρες φοίτησης τους. Χώρες με μεγάλη ιστορία στην ιατρική και όχι μόνο.
 
Είναι το ελάχιστο που αναμένουμε και απαιτούμε από τον πολιτικό μας προϊστάμενο.
 

Δειτε Επισης

Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη