Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν οι απεργοί της Ζήνων

Το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων και των εργατικών διαφορών στα λεωφορεία Ζήνων και ΕΜΕΛ τέθηκε ενώπιον της επιτροπής Εργασίας της Βουλής. Έξω από τη βουλή πραγματοποιήθηκε εκδήλωσε διαμαρτυρίας των απεργών της εταιρείας Ζήνων.
 

 

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι  απεργούν διεκδικώντας την επαναφορά των μισθών τους από 1/1/2016, ύστερα από μειώσεις που είχαν διενεργηθεί.
 
Έξω από τη βουλή πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας οι απεργοί, ενώ εκπρόσωποι τους συμμετείχαν στη συνεδρία της  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας.
 
 

Η παίρνει επάνω της η Ζέτα
Στο μεταξύ, συνάντηση με την εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» αναμένεται να έχει στις 14.00
η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, για να συζητήσει το θέμα, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης της χρυσής τομής.
 
Πορείες διαμαρτυρίας από το πρωί
Οι οδηγοί πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τη Βουλή..

Οι επικεφαλής των συντεχνιών συναντήθηκαν το πρωί με τον Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη και την Υπουργό Εργασίας, στους οποίους επέδωσαν ψήφισμα αναφορικά με τα αιτήματά τους. Η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τις συντεχνίες των εργαζομένων ότι θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας στις 14.00, για τα αποτελέσματα της οποίας θα ενημερώσει τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επέδωσαν ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, το οποίο παρέλαβε η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου.

Σύμφωνα με τα ψηφίσματα των εργαζομένων, «η εργατική διαφορά στην εταιρεία Λεωφορείων Ζήνων Λάρνακας προέκυψε μετά την άρνηση της εταιρείας να εφαρμόσει τη Συμφωνία που έγινε στις 19/09/2014, μετά από πρόταση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων». Τον περασμένο μήνα λόγω της διαφοράς με τη Διεύθυνση της εταιρείας, οι συντεχνίες επικοινώνησαν με τις Εργασιακές Σχέσεις, ζητώντας ερμηνεία της πρότασης που έγινε το 2014. Τους ενημέρωσαν ότι οι παραχωρήσεις που έγιναν με βάση την πρόταση είναι μόνιμες εκτός από τις μειώσεις μισθών, τις οποίες η εταιρεία πρέπει να επαναφέρει από 1/1/2016 με βάση τη συμφωνία.
 

 



Η εργατική πλευρά, αναφέρεται, αποδέχτηκε την ερμηνεία των Εργασιακών Σχέσεων, ενώ η εργοδοτική πλευρά αρνήθηκε να εφαρμόσει το άρθρο για την επαναφορά στις μειώσεις μισθών.

«Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία των Εργασιακών Σχέσεων και αφού ο μεσολαβητής διαπίστωσε πως η άρνηση της εταιρείας δεν βοηθά στη λύση της εργατικής διαφοράς κήρυξε αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι, εφαρμόζοντας τις διαδικασίες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και μη έχοντας άλλη επιλογή, προχώρησαν σε απεργιακά μέτρα, διεκδικώντας την υλοποίηση της συμφωνίας».
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας