Στα μαχαίρια Υπουργείο Παιδείας - ΠΟΕΔ για το θάνατο του Σταύρου

Mαίνεται η κόντρα Υπουργείου Παιδείας – ΠΟΕΔ μετά το θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή για τα θέματα ασφάλειας στα σχολεία.
 
Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή του TvOne «Πρωινά Νέα» δεν θέλησε αρχικά να προβεί σε σχόλια για την πειθαρχική έρευνα που είναι σε εξέλιξη προτού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

Προς το παρόν ξεκαθάρισε ότι δεν κρίνεται σκόπιμη η απομάκρυνση του δάσκαλου από τη θέση του όμως αν υπάρξει ανάγκη θα γίνει και αυτό είπε χαρακτηριστικά.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού έθεσε κάποια ερωτήματα στον υπουργό όπως εάν πρέπει οι εκπαιδευτικοί να καλούν ασθενοφόρο για κάθε ατύχημα ή εάν τα γήπεδα που αθλούνται οι μαθητές θα αλλάξουν για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παρότι ο Υπουργός δεν θέλησε αρχικά να μπει σε διάλογο σήκωσε το γάντι και τόνισε ότι η ΠΟΕΔ έχει προκαλέσει ανασφάλεια και πανικό. Δεν μπορούμε είπε να λέμε ότι τα γήπεδα είναι ακατάλληλα αφού σε αυτά έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

«Έχουμε επικεντρωθεί στην υλικοτεχνική υποδομή. Έχουμε εξαιρετικές υλικοτεχνικές υποδομές, καλύτερες σε σχέση με άλλες χώρες. Πρέπει να επικεντρωθούμε  και στον ανθρώπινο παράγοντα και ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ».

Απάντησε μάλιστα και στο κατά πόσον θα τοποθετηθούν νοσηλευτές στα σχολεία για να κρίνουν κατά πόσο ένας τραυματισμός μαθητή είναι σοβαρός και πρέπει να καλείται ασθενοφόρο, με τον Υπουργό να απαντά ότι δεν γίνεται να γεμίσουν τα σχολεία με νοσηλευτές και ότι δεν θα μπορεί ο νοσηλευτής να κρίνει αν ένα περιστατικό είναι σοβαρό ή όχι.
 
Η απάντηση του Υπουργού έφερε την αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕΔ ο οποίος ρώτησε «εάν δεν μπορεί να κρίνει ο νοσηλευτής μπορεί ο εκπαιδευτικός;»
 
Όσον αφορά το θέμα των γηπέδων και την αντικατάσταση του πρέμιξ είπε ότι ο Υπουργός άνοιξε το θέμα και γι’ αυτό δίνουν συνέχεια.
 
 
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της  η ΠΟΕΔ καταγγέλλει προσπάθεια διαπόμπευσης του εκπαιδευτικού ο οποίος βρίσκεται, ήδη, σε διαδικασία πειθαρχικής έρευνας με αφορμή το θάνατο του δεκάχρονου Σταύρου Γιωργαλλή.(Δείτε την ανακοίνωση εδω)

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη