Εμφανείς οι επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές στην Κύπρο, λέει η Επ. Περιβάλλοντος

Oι επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές στην Κύπρο είναι εμφανείς, με τη μέση θερμοκρασία να αυξάνεται και τη μέση ετήσια βροχόπτωση να μειώνεται, ανέφερε μεταξύ άλλων η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου σε χαιρετισμό σεσυνέδριο με θέμα «Agriculture and Animal Husbandry in a Changing Climate».
 
Η κ. Παναγιώτου υπέδειξε ότι οι κλιματικές αλλαγές έχουν συνέπειες στη διαθεσιμότητα βασικών φυσικών πόρων (νερό, έδαφος) με αποτέλεσμα να επέλθουν σημαντικές αλλαγές στις συνθήκες γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Πρόσθεσε ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι δέκτες των συνεπειών της μεταβολής του κλίματος ενώ από την άλλη συμβάλλουν  με τη σειρά τους στην παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου.
 
"Κατά την άποψη μου αρχικά πρέπει να διαφυλαχθεί η γεωργική γη από αλλαγή χρήσης. Δευτερευόντως με την αλλαγή των καλλιεργητικών μεθόδων να μειωθεί η εκπομπή αερίων θερμοκηπίου που παράγονται από τις γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες και κατά τρίτον με το να καταστήσει τα γεωργικά εδάφη αποθήκες άνθρακα με την ενσωμάτωση σε αυτά οργανικής ουσίας. Να δημιουργηθεί βάση δεδομένων με τα πορίσματα των έρευνών σχετικά με τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία και τη διάδοσή τους στους επαγγελματίες του αγροτικού χώρου, ανέφερε.
 
Σύμφωνα με την κ. Παναγιώτου, στόχος μας πρέπει να είναι η έξυπνη και ανθεκτική γεωργία και κτηνοτροφία, με ενισχυμένη την περιβαλλοντική προστασία και τη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η ενίσχυση του κοινωνικοοικονομικού ιστού των αγροτικών περιοχών.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ