«Πνίγουν» την παροχή Υγείας οι γιατροί  – Τους στέλλουν σχεδόν όλους Λευκωσία

Μπορεί  η  στάση εργασίας των ιατρών να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο οι Κυβερνητικοί Ιατροί φαίνεται, μετά την δημόσια  αντιπαράθεση τους με το Υπουργείο Υγείας και τους ασθενείς για τον θάνατο του δεκάχρονου μαθητή , να έχουν ήδη ξεκινήσει  «λευκό πόλεμο» . Αποτέλεσμα, από το πρωί να παρατηρείται σοβαρή επιδείνωση των υπαρχόντων και γνωστών προβλημάτων στον τομέα της υγείας και ειδικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.  

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER από το  πρωί σήμερα παρατηρείται ασυνήθιστα ψηλός αριθμός παραπομπής ασθενών στο  Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ακόμη περισσότερο φορτισμένη.

Το πρόβλημα έγινε μάλιστα τόσο έντονο που αρμόδιοι από το Νοσοκομείο επικοινώνησαν ήδη με το Υπουργείο και περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί μετά την  χθεσινή έκτακτη συνέλευση των γιατρών και τις δημόσιες τοποθετήσεις του μέσω των οποίων επιρρίπτουν ευθύνες στο ίδιο το σύστημα.

Ενδεικτικές είναι οι σημερινές δηλώσεις του ιδίου του προέδρου της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρη Κούμα αλλά και η ανακοίνωση που η ίδια η ΠΑΣΥΚΙ εξέδωσε και με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά για  διαπόμπευση των Κυβερνητικών Ιατρών.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται ωστόσο από το πρωί και στα νοσοκομεία των άλλων πόλεων καθώς επί της ουσίας οι γιατροί σήμερα τηρούν εντελών διαφορετική στάση, εργαζόμενοι επί της ουσίας με το βλέμμα στο ρολόι και στους κανονισμούς, με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται πολύ μικρότερος αριθμός από ότι συνήθως.

Θέλουν να γονατίσουν το σύστημα για να αποδείξουν πως έχουν δίκαιο
Ο REPORTER επικοινώνησε με υψηλόβαθμη πηγή του Υπουργείου Υγείας, η οποία όχι μόνο δεν διέψευσε  τα προβλήματα στα νοσοκομεία σήμερα λόγω της αλλαγής της συμπεριφοράς των γιατρών, αλλά προχώρησε και ένα βήμα πάρα πέρα αναφέροντας πως « κάνουν ότι μπορούν για να βγουν στην επιφάνεια ακόμη περισσότερα προβλήματα στα νοσοκομεία και να αποδείξουν με το έτσι θέλω πως έχουν δίκαιο,  αδιαφορώντας εάν με αυτή τους την συμπεριφορά αυτοί που στο τέλος της ημέρας την πληρώνουν είναι οι ίδιοι οι ασθενείς.
 
Διαβάστε επίσης: 

 Δημοσία δαπάνη η κηδεία του 10χρονου μαθητή με απόφαση του Υπουργικού
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα μυαλά των γιατρών που νοσούν και τα κόκαλα του Ιπποκράτη που τρίζουν

 
 
 

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»